Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Barca traži finale na neosvojivom Stamford Bridgeu

Barca traži finale na neosvojivom Stamford Bridgeu

Nakon Madrida u London

Na Stamford Bridgeu u srijedu u 20.45 igra se uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone. Njihov prvi susret na Nou Campu završio je bez pogodaka, a junak španjolskog ogleda bio je vratar 'bluesa' Petr Čech.

Barcelona na Stamford Bridge stiže bez prednosti. U prvoj utakmici menadžer Guus Hiddnk je nadmudrio domaćeg stratega Pepea Guardiolu, koji je na kraju vrištao zbog antinogometa engleske momčadi i pogrešaka suca Starka. No u katalonskom ponosu više ne očajavaju, jer vjeruju da su bolji od Chelseaja.

'Chelsea sa svojim načinom ima puno uspjeha, no nećemo igrati njihovu igru, jer mi razmišljamo samo o napadu, napadu i napadu. To je Barcelonina igra. Mislimo da nogomet treba uvijek biti atraktivan, ali to je teško kada jedna momčad tako ne želi igrati. Chelsea se postavlja čvrsto, ima čvrste igrače i dosta toga će ovisiti o sucu. Mi od našeg načina igranja nećemo odstupiti. Motivirani smo, nadam se da će pravda pobijediti i da ćemo izboriti finale', rekao je veznjak Barcelone Andres Iniesta.

U Engleskoj nisu ostali dužni uzvratiti na izjave iz Barcelone zbog njihovog neatraktivnog nogometa te su im poručili da ne cmizdre, a što se tiče uzvrata, Guus Hiddink je bio jasan.

'Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali očekuje nas novi težak dvoboj. To što igramo doma nije neka velika prednost. No vjerujem u svoje igrače koji imaju puno samopouzdanja i spremni su dati sve od sebe da se nađemo u finalu', izjavio je nizozemski stručnjak.

Pred Kataloncima je izuzetno teška misija, jer Chelsea u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu nije izgubio 17 utakmica zaredom, ali i Barcelona ima svoje statističke adute, jedan je da ove sezone u ovom natjecanju nije poražena na gostovanjima, a u tih pet utakmica zabila je fenomenalnih 14 golova.

Londončani su od nekog španjolskog kluba u deset utakmica u Engleskoj samo jednom izgubili, dok Barcelona na Otoku ima omjer od šest pobjeda i neodlučenih rezultata te čak 12 poraza. Treba spomenuti da je Chelsea u dosadašnja četiri polufinala samo jednom prošao u završnicu, a Barcelona je u svojih devet polufinalnih okršaja tek četiri puta izašla kao ukupni pobjednik.

Što se tiče ozljeda, gosti imaju velikih problema u zadnjoj liniji jer nema ozlijeđenog Rafaela Marqueza te kartoniranog Carlesa Puyola, dok bi napadač Thierry Henry na kraju trebao biti spreman. Kod domaćina neće sigurno biti Ferreire i J. Colea, na čije su izostanke u Londonu ionako već navikli.

Finale Lige prvaka igra se 27. svibnja u Rimu na Olimpijskom stadionu.


Reci što misliš!