Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Guardiola: Chelsea uopće nije želio igrati

Guardiola: Chelsea uopće nije želio igrati

Razočarani Pep

Trener Barcelone Josep Guardiola nakon prve polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka protiv Chelseaja na Camp Nou (0-0) nije mogao sakriti razočaranje suđenjem i frustraciju igrom protivničke momčadi.

Guardiola je imao velikih primjedbi na njemačkog glavnog arbitra utakmice Wolfganga Starka.

- Ne znam kako se sudac može pogledati u ogledalu. Mi smo željeli zabiti gol, nismo radili puno prekršaja i zato nas je trebalo nagraditi. Andersa Iniestu stalno su tukli Chelseajevi igrači, a nisu bivali kažnjeni. A kada je Toure (Yaya) to spomenuo sucu, on ga je kaznio kartonom. Svi stručnjaci kažu da u ovoj fazi Lige prvaka pobjednika odlučuju detalji, a ovakvo suđenje svakako nam nije pomoglo – rekao je Guardiola i nastavio komentirati igru londonske momčadi.

- Naš cilj je bio jasan. Držali smo loptu u svom posjedu i pokušavali napasti. Mislim da nije pošteno da na kraju momčad koja pokušava napasti završi s istim brojem žutih kartona kao i momčad koja se cijelo vrijeme brani (omjer žutih kartona 2-2). Ballack je pred kraj utakmice očito trebao biti kažnjen crvenim kartonom jer je imao već žuti i zaustavio je Inestu na rubu kaznenog prostora. Pet ili šest Chelseajevih igrača, fizički snažnih igrača, konstantno je bilo u obrani, ali mi smo svejedno pokušavali napasti. Stvarali smo prilike i mislim da zato možemo biti ponosni, ali nogomet je uvijek težak kada jedna momčad uopće ne želi igrati.

Guardiola je na kraju komentirao i igru najveće zvijezde svoje momčadi Lionela Messija, kojeg je uspio ukrotiti Chelseajev Portugalac Jose Bosingwa, a iznio je i svoje razmišljanje o Barçinim šansama za prolaz dalje.

- Messi nikad ne igra loše. Na poluvremenu smo razgovarali kako da njegova igra dođe više do izražaja i kako da bude produktivniji. Ali to nije tako jednostavno kada je obrana tako zgusnuta i fizički snažna. Ne znam hoćemo li na kraju uspjeti osvojiti naslov ili ne, ali ono što mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe i igrati svoju igru do kraja, pa ako ispadnemo nećemo imati za čime žaliti. Dok sam ja trener ove momčadi, ona će igrati napadački u svakoj utakmici.

Reci što misliš!