Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Perić: Ukoliko odigramo svoju igru pobjeda je naša

Perić: Ukoliko odigramo svoju igru pobjeda je naša

Čvrsto u obrani i racionalno u napadu

Deseto kolo A-1 lige za prvaka donosi u srijedu u splitskoj Spalladium Areni ogled između Splita i Zadra. Dalmatinski derbiji uvijek su zanimljivi pa nema razloga da takav ne bude i ovaj koji slijedi.

- Sigurno će biti zanimljiva utakmica. Istina, Zadar puno bolje prolazi u zadnje vrijeme u ogledima sa Splićanima i ja se nadam da ćemo mi i ovog puta slaviti. S pobjedom u Splitu riješili bismo dosta toga tako da tom susretu prilazimo maksimalno ozbiljno i želimo ga riješiti u svoju korist iako smo svjesni da to neće biti nimalo lako. Splita smo nedavno dosta glatko pobijedili u Zadru ali ne zavaravamo se da će i ovog puta biti tako - kaže Hrvoje Perić, košarkaš Zadra.

Zna Perić i kako bi Zadar trebao odigrati protiv Splita i od kojih njegovih igrača će Zadranima prijetiti najveća opasnost.

- Mi trebamo igrati svoju igru, čvrsto u obrani i racionalno u napadu. Trebamo kontrolirati skok i onda iz polukontri i kontri pokušati postići što više laganih koševa. Ukoliko u tome uspijemo bit ćemo vrlo blizu pobjede. Tu su njihova trojica stranaca koji su jako dobri dok je po meni njihov najopasniji igrač Štemberger. Trebamo njegov učinak svesti na što je moguće lošiji postotak i ako tako bude pobjeda će nam biti kudikamo bliža.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti