Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Zadar ponovo kod fenjeraša

Zadar ponovo kod fenjeraša

Oprez: Vojvodina, Helios i Zagreb kao posljednji uzeli mjeru Zadranima u NLB ligi

Košarkaši Zadra večeras u 19.30 igraju utakmicu 8. kola A-1 lige za prvaka u Slavonskom Brodu kod domaće Svjetlosti.

Brođani su se kao posljednji ugurali među četiri momčadi za Ligu za prvaka, a da su najlošiji od osam ekipa koje se natječu u završnici hrvatskog prvenstva potvrđuje i njihov skor 0-7.

Zadar ih je na domaćem parketu prije mjesec dana ispratio sa 45 razlike 116-71. Za goste u tom susretu nije igrao njihov prvi organizator igre Norac pa Brođani u njegovom povratku vide eventualnu šansu da iznenade ili barem priprijete aktualnim prvacima Hrvatske.

Brođani svoje samopouzdanje grade i na dobrom nastupu u prošlom kolu sa Cedevitom kada su uspjeli nadoknaditi zaostatak od -23 i dovesti utakmicu u neizvjesne vode. Na kraju su ipak izgubili.

Zadar se Brođana, naravno, ne boji, ali u utakmicu mora ući angažiran inače će biti problema, rekao je kapetan Gečevski, a s tim se slaže i trener Sagadin.

- Pristup će biti ključ. Svaka momčad može biti opasna, ako joj se dopusti da se razleti po terenu. Svjetlost ima dobre šutere i treba im od prve minute pokazati tko je favorit i bolja momčad. Ako im daš prst, oni će ti uzeti cijelu ruku. Mi ne idemo tamo da bi im dali prst, poluozbiljno će Sagadin.

Trener Zadra požalio se na umor kod nekih igrača, treninzi su naporni, a izostanak Stipčevića, i odlazak Farmera sada su opteretili vanjsku liniju pa neki igrači igraju i po tridesetak minuta.

- Malo smo umorni, ali uspjeli smo se koliko - toliko osvježiti, i na meni je da igrače natjeram da igraju maksimalno i da osvojimo bodove.

Nakon Slavonskog Broda, Zadrani u subotu u Krešinom domu dočekuju Zagreb Crobenz, momčad koja im je ove sezone nanijela dva teška poraza i sigurno je da je igračima na pameti revanširati se  Zagrebu. Ipak, prije toga treba uknjižiti bodove kod posljednjeplasirane Svjetlosti.

Zadru ove sezone nikako ne ide sa "fenjerašima", ali uvjereni smo da Svjetlost ipak nije kalibar Vojvodine, Heliosa i opet - Zagreba. Šesta pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.


Reci što misliš!