Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Bayern i Liverpool u potrazi za čudom

Bayern i Liverpool u potrazi za čudom

U utorak se igraju uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Chelsea kod kuće dočekuje Liverpool i brani prednost 3:1 s Anfielda, dok Barcelona gostuje kod Bayerna, a s Nou Campa ima vodstvo 4:0

Barcelona - Bayern 4:0
BAYERN – BARCELONA

Pred bavarskim ponosom je nemoguća misija. Još nijedna momčad u Ligi prvaka nije u uzvratu uspjela nadoknaditi zaostatak od četiri gola. Osim toga, Barcelona ove sezone u Europi nije izgubila nijednu utakmicu te je ona najefikasniji sastav najjačeg klupskog nogometnog natjecanja.

'Nećemo se predati. Moramo vratiti ponos zbog navijača, no nismo u vrhunskoj formi te je Barcelona u fantastičnoj prednosti. Jedina nam je šansa ako oni budu igrali s osam igrača', najbolje je opisao stanje veznjak Bayerna Mark van Bommel.

Jedino što u ovoj utakmici ide u korist aktualnom njemačkom prvaku je statistika, jer su u Münchenu sa španjolskim klubovima igrali 16 utakmica te upisali 11 pobjeda, uz samo jedan poraz. S druge strane, Barcelona je u Njemačkoj ostvarila devet pobjeda, osam neodlučenih rezultata te pet poraza.

Loša vijest za domaćeg stratega Jürgena Klinsmanna je što ni dalje ne može računati na prvog strijelca Miroslava Klosea, ali bi, za razliku od prvog ogleda, barem obrana trebala biti kompletna. Kod gostiju zbog kartona neće biti braniča Rafaela Marqueza, a na tribinama će biti i trener Katalonaca Pepe Guardiola koji je dobio utakmicu kazne zbog verbalnog napada na suca u prvom susretu na Nou Campu.

Liverpool - Chelsea 1:3
CHELSEA – LIVERPOOL

Chelsea je u sjajnoj situaciji da kao pobjednik izađe iz bitke za Englesku. Londonski klub u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu nije izgubio 16 utakmica u nizu (13 pobjeda) te još nikada nije ispao ako se s prednošću vratio kući. Ova dva kluba su se ukupno 77 puta susrela na Chelseajevom stadionu, domaćin je stigao do 42 pobjede, a gosti do 17.

Bez obzira na težak zadatak u Liverpoolu se i dalje nadaju da mogu napraviti čudo kakvo su već jednom napravili 2005. u finalu u Istanbulu kada su nadoknadili zaostatak protiv Milana od 3:0.

'Vjerujemo da možemo napraviti preokret. Zašto ne? Idemo se boriti i zabiti pogodak, pa zatim još jedan. Ova momčad je osvojila Ligu prvaka tako što je zabila tri gola u pet minuta i zato možemo zabiti tri u 90 minuta. Trebamo se samo toga prisjetiti i vjerovati u to', rekao je branič Liverpoola Arbeloa.

U sastavu Chelseaja sigurno neće biti već dugo ozlijeđenih Joea Colea i Paula Ferreire, a zbog kartona će utakmicu propustiti i kapetan John Terry. Što se tiče gostiju, menadžer Benitez je potvrdio da će Steven Gerrard zaliječiti ozljedu do utakmice, a svi ostali su spremni.


Reci što misliš!