Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Sjajan pogodak Adebayora za remi na El Madrigalu

Sjajan pogodak Adebayora za remi na El Madrigalu

Togoanac škaricama donio prednost pred uzvrat Topnicima

Nogometaši Villarreala i Arsenala odigrali su neodlučeno 1-1 (1-0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, odigranoj na El Madrigalu.

Za goste nije mogao nastupiti hrvatski reprezentativac Eduardo, koji je lakše ozlijedio prepone, te još nije u stanju fizički podnijeti teret ovakvog ogleda.

Prva prilika na utakmici donijela je - pogodak. U 10. minuti nitko od igrača Arsenala nije ozbiljno shvaćao španjolskog reprezentativca Marcosa Sennu koji je na 25 metara udaljenosti desnom nogom odapeo prema Almuniji, a lopta je uz blagi felš odsjela u lijeve rašlje vratiju Arsenala.

Taj pogodak na otvaranju utakmice stegnuo je Arsenal u izvedbi, te su izgledali na El Madrigalu mlako i zbunjeno. Villarreal je, pak, držao loptu u svojim nogama, te su prijetili i bili daleko opasniji.

Loše vijesti za Arsenal su se redale do kraja prvog poluvremena budući se prvo ozlijedio vratar Almunija, a potom i glavni obrambeni igrač William Gallas, te su bez obojice morali gosti iz Londona nastaviti ogled.

Nastavak nije donio nikakve promjene u prvih desetak minuta, a tada je napokon i Arsenal krenuo ostaviti dublji pečat u prvom četvrtfinalnom ogledu.

Uvjerljivo najbolje od sebe su zadržali za 66. minutu kada je Cesc Fabregas pronašao Emmanuela Adebayora, a ovaj je leđima okrenut vratima, zaustavio loptu prsima, te sjajnim škaricama pospremio loptu u suprotni kut Diega Lopeza.

To je četvrti pogodak Adebayora u četiri ovosezonske utakmice Lige prvaka. 

Samo tri minute kasnije mogao je Francuz Nasri dodatno šokirati domaćina, ali je njegov udarac s 15-ak metara bio malo neprecizan. 

Završnica je pripala domaćinu, no prvo je Senna zamalo promašio mrežu novom "bombom" s trideset metara, potom je Angel zakasnio djelić sekunde bolje reagirati, pa je Godin glavom s nekoliko metara prebacio gredu, a ostale opasnosti je spriječila obrana Arsenala uz rezervnog vratara Fabijanskog. 

 

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

 

Villarreal - Arsenal 1-1 (Senna 10 / Adebayor 66) 


Reci što misliš!