Sport

Košarka, NLB liga

Oslabljeni Zadar protiv Vojvodine nastavlja niz pobjeda?

Oslabljeni Zadar protiv Vojvodine nastavlja niz pobjeda?

Traži se druga gostujuća pobjeda u ligi

Košarkaši Zadra večeras će u Novom Sadu pokušati nastaviti niz pobjeda koji je trenutno na brojci tri. Utakmica se igra u 20.15, a prijenos je na Vox-u.

Nakon poraza kod Rige i Zvezde uslijedile su pobjede protiv Roanne, Olimpije i ponovo Roanne, i raspoloženje pred gostovanje kod Vojvodine je pobjedničko, ali i uvelike narušeno mnoštvom ozljeda koje su napale Zadrane.

Protiv posljednje momčadi lige, Zadrani će pobjedu pokušati izboriti bez trojice vežnih igrača - Malik Dixona (ozlijedio gležanj protiv Olimpije), Juby Johnsona i Jere Macure (ozlijedili se u utorak protiv Roanne). Bez obzira na to, Zadar je i dalje favorit i samo pobjeda dolazi u obzir.

Svjestan toga je i Rok Stipčević, koji će ponovo sam morati preuzeti  teret organizacije Zadrovih napada:

- Protiv Roanne smo odigrali odličnu obranu i to će biti ključ naših uspjeha kroz cijelu sezonu pa tako i večeras protiv Vojvodine. Trener je rekao da je Vojvodina utakmica sezone i ja se slažem s njim. 

Vojvodina dosad ima samo dvije pobjede (Zagreb u gostima, Helios doma) i deset poraza. Zašto se Zadrani toliko pribojavaju tog gostovanja?

- Gostovanje u Novom Sadu je jako teško, a to potvrđuje da su u prošlom kolu protiv Hemofarma vodili i 15 razlike pet minuta prije kraja. 

Loši rezultati Novosađana u prvih deset kola rezultirali su promjenom trenera na klupi Vojvođana. 

- Da, dolaskom novog trenera su podigli razinu svoje igre, i ta je promjena kod njih uistinu bila pozitivan šok. Dobro smo se pripremili za njih, ali svejedno moramo biti jako oprezni - poručuje Rok.

Inače, momčad Vojvodine se puno promijenila u odnosu na prošlu sezonu, čak je deset novih igrača.

Na centarskim pozicijama su Goran Bajić koji zabija 13 koševa uz 5.5 skokova i bivši igrač Partizana, krilni centar Dejan Borovnjak koji u prosjeku zabija 12.8 koševa uz 7 skokova.

Na bekovskim pozicijama "vladaju" Marko Popović koji zabija 10 koševa uz 4.3 dodavanja, i američki bek Charron Fisher (12.7 koševa i 7 skokova) koji je došao tek u listopadu.

Uz njih dvojicu su tu i opasni šuteri Peković i Šutalo (koji zabija čak 61.3 % ubačaja za tri ove sezone -19/31).

Novosađani su prvom kolu na gostovanju pobijedili Zagreb, a na novu pobjedu čekali su sve do pretposljednjeg 11. kola kada su na domaćem parketu svladali Helios 71-57.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti