Sport

Ljetna liga, završnica

Ljetna liga, finale: Škabrnji četvrti naslov!

Ljetna liga, finale: Škabrnji četvrti naslov!

Za razliku od prošlih nekoliko godina, ovogodišnje finale Ljetne lige nije se odigralo u Jazinama

Jučerašnjom završnicom u Sv.Filip i Jakovu završeno je ovogodišnje natjecanje u Ljetnoj županijskoj košarkaškoj ligi. Ovogodišnji pobjednik je momčad Škabrnje, koja je trofej najboljeg u Ljetnoj ligi podigla četvrti put.

Za razliku od prošlih nekoliko godina, ovogodišnje finale Ljetne lige nije se odigralo u Jazinama. Domaćin je bio prošlogodišnji prvak, Pristan iz Sv.Filip i Jakova.

Tribine otvorenog terena u Filip i Jakovu bile su popunjene do posljednjeg mjesta, a gledatelji su mogli vidjeti odličnu predstavu u finalnom susretu između Arbanasa i Škabrnje.

Sam početak utakmice nije nam najavio izjednačenu borbu kakvu smo gledali do kraja. Arbanasi predvođeni Čularom bolje otvaraju utakmicu te nakon prvih deset minuta igre vode sa čak 10 koševa prednosti, 25-15.

Dominacija zadarske momčadi nastavlja se i tijekom druge četvrtine te se samo čeka totalna eksplozija momčadi Arbanasa. Na odmor se odlazi sa rezultatom 45-37 za Arbanase.

Tada nastupa pravi uragan momčadi Škabrnje. Odličnom zonskom obranom i istrčavanjem kontranapada, Škabrnja treću dionicu utakmice dobiva rezultatom 28-11 te potpuno okreće utakmicu u svoju korist.

U posljednjoj četvrtini, momčad trenerice Blaženke Tadić rutinirano je održavala svoje vodstvo, da bi u posljednje dvije minute utakmice Arbanasi uspjeli priprijetiti, ali to je ipak bilo sve što su napravili. Na kraju zaslužena pobjeda Škabrnje i njihov četvrti osvojeni trofej.

U pobjedničkoj momčadi najzaslužniji za pobjedu bili su igrač preokreta, Ivica Đerđa te Ivan Bulić i Roko Butić. Kod Arbanasa odličan je bio Čular sa 22 koša te veteran Marki Blaslov sa 17 postignutih koševa.

U Utakmici za treće mjesto momčad Borik-Puntamike uvjerljivo je svladala Kampo Kaštelo rezultatom 85-71.

Nakon završene finalne utakmice dodijeljeni su pehari svim momčadima kao nagrada za sudjelovanje te nagrade najboljim, odnosno najmlađim i najstarijim pojedincima.

Najstarijim igračem proglašen je Šime Mikas, četrdesetosmogodišnji igrač Pristana iz Filip i Jakova. Najmlađi pojedinac je desetogodišnji Narcis Mujkić iz Bulevara.

Epitet najboljeg strijelca lige pripao je centru Arbanasa, Ivanu Čularu koji je u devet utakmica postigao 200 koševa. Najboljim igračem proglašen je bek Škabrnje, Ivica Đerđa.

Rezultati završnice Ljetne županijske košarkaške lige:

Utakmica za 3. mjesto:

Kampo Kaštelo - Borik-Puntamika 71-85 (20-28, 12-18, 16-21, 23-18)

Suci: Petani i Smolić

Kampo Kaštelo: Babić 11, Dellavia, Čakarun 26, Čupahin 10, Kostić, Rubeša, Tarčuki, Pešut 7, Marčinković 14, Šonja, Klanac, Milat 4.

Borik-Puntamika: Ceranja 4, Dundov 16, Mrkić 12, Anđelić 13, Begonja 3, Hoti, Tomić 8, Baždarić 19, Gospić 11, Marin.

Finale:

Arbanasi - Škabrnja 76-79 (25-15, 20-22, 11-28, 20-14)

Suci: Hordov i Vulić

Arbanasi: Blaslov 17, Miočić 2, Marin 7, Kalinterna 13, Selin, Barin, Beram 6, Petani, Galović 9, Nikpalj, Čular 22.

Škabrnja: M.Škara, I.Bulić 23, Baričević 3, Livajić 7, B.Škara 9, Butić 16, J.Bulić 4, Đerđa 17, A.Škara, S.Škara.

uKUPNI POREDAK: 

1. Škabrnja

2. Arbanasi

3. Borik-Puntamika

4. Kampo Kaštelo

5. Pet nebodera

6. Pizzeria Longin

7. Sukošan

8. Bokanjac

9. Bulevar

10. Pristan

11. Rastovac

12. Velebit

13. Novi Bokanjac

14.Bokolje

15. Starigrad 


Reci što misliš!