Sport

Košarka, ACB liga

ACB transferi - Barca oslobađa mjesto za Ukića?

ACB transferi - Barca oslobađa mjesto za Ukića?

Dolazak sjajnog šutera Juana Carlosa Navarra ne bi trebao utjecati na Ukićev eventualni angažman u Barceloni

Iako neki španjolski novinari, dobri poznavatelji prilika u klubovima ACB lige, smatraju da se hrvatski organizator igre Roko Ukić neće vraćati u Barcelonu s posudbe u rimskoj Lottomatici, Barcelona je napravila potez kojim sugerira da oslobađa mjesto za igrača kojeg imaju pod ugovorom, javlja portal košarka.hr .

Naime, Barca je objavila kako neće produživati s iskusnim 32-godišnjim argentinskim playmakerom Juanom Ignaciom ‘Pepe' Sánchezom. Iako je bio prvi asistent regularnog dijela sezone i drugi u play-offu, sve to ulazivši s klupe, Sanchezu to nije bilo dovoljno za produženje ugovora sa španjolskim doprvakom.

Ovakav potez Barcelone može se objasniti time da Katalonci žele osloboditi mjesto za Ukića koji bi tako igrao u paru s Jakom Lakovičem. Dolazak sjajnog šutera Juana Carlosa Navarra ne bi trebao utjecati na Ukićev eventualni angažman u Barceloni, budući da igraju na različitim pozicijama.

No, sigurno je da će u Barceloni biti promjena. Mundo Deportivo sugerira da ni Lakovič nije siguran. Prema pisanju ovog lista Barcelona Sieni daje slovenskog reprezentativca u zamjenu za Terrella McIntyrea, najboljeg playmakera Eurolige za prošlu sezonu.

Unicaja iz Malage je na korak od dovođenja novopečenog Crnogorca Omara Cooka iz Crvene zvezde. Cook će, kako javlja jedan lokalni list, s ekipom Davora Kusa najvjerojatnije potpisati na dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu, ako Cook prihvati njihove uvjete. Također, Unicaja je na korak i od potpisivanja s Jorgeom Garbajosom koji je sve bliži povratku u Europu.

List As piše kako madridski Real ne namjerava produžiti s Keremom Tuncerijem i Charlesom Smithom koji odlaze u ruski Triumph, odnosno Efes. Umjesto njih u Madrid dolazi MVP turske lige Qinton Hosley.

Dodajmo i tome da je Luka Bodanović, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Partizana i Le Mansa, postao novi član Joventuta.

 


Reci što misliš!