Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka, finalna serija

Splićani uvjerljivo izborili majstoricu

Splićani uvjerljivo izborili majstoricu

Zadarski navijači koji su došli u Split nažalost se vraćaju svojim kućama razočarani

U četvrtoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske momčad Splita uvjerljivo je pobijedila Zadrane rezultatom 95-79. Splićani su bili bolja i borbenija momčad te su zasluženo pobijedili. Novoga prvaka Hrvatske ipak ćemo saznati tek nakon pete utakmice.

Momčad Splita izgledala je odlučnije i borbenije od "mlakih" Zadrana. Osim što su Splićani imali odličnu šutersku večer, i u ostalim segmentima igre nadigrali su momčad trenera Petrovića.

Zadarski navijači koji su došli u Split nažalost se vraćaju svojim kućama razočarani, možda ne toliko zbog poraza, koliko zbog zalaganja momčadi Zadra na večerašnjoj utakmici.


KK Split CO - KK Zadar

95 - 79


Prva četvrtina (27-27)

Trener Splita, Slobodan Subotić, na parket je poslao petorku Garnett, Batina, Perić, Rudež, Stipanović. Momčad Zadra započela je utakmicu petorkom Brewer, Stallworth, Johnson, Macura, Gečevski.

Utakmicu otvara Rudež. Za Zadar uzvraća Stallworth, i to tricom. Rudež se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba te vraća Splićane u vodstvo. Kod Zadra je Brewer na liniji za dva. Brewer pogađa samo jedno za prvo izjednačenje na utakmici.

Batina pogađa prvu splitsku tricu večeras. Macura uspješno polaže uz osobnu pogrešku te ima dodatno bacanje koje ne pogađa. Splićani već nakon dvije i pol minute igre ulaze u bonus. Brewer uspješno polaže.

Igra se 4. minuta utakmice. Stallworth povećava vodstvo Zadra polaganjem iz teške situacije. Garnett postiže svoje prve koševe na utakmici. Tricom Garnetta Splićani se vraćaju u vodstvo. Brewer je opet uspješan za Zadar. Batina se nalazi na liniji za dva. Pogađa jedno.

Ušli smo u 6. minutu utakmice. Brewer se nalazi na liniji za dva nakon osobne Ivanova. I u ovom slučaju samo je jednom uspješan. Ivanov polaže uz osobnu Johnsona te ima dodatno bacanje koje promašuje. Macura uzvraća polaganjem uz osobnu Sumića. Nije uspješan u dodatnom bacanju.

Rudež pogađa svoju prvu tricu večeras. 3:42 je do kraja prve dionice. Split vodi rezultatom 18-15. 3:01 prije kraja prve četvrtine Rudež novom tricom odvodi Split na prvu veću prednost, 21-15. Macura ima dva bacanja. Ovoga puta pogađa jedno.

Macura zakucava nakon promašenog polaganja Johnsona. Rudež pogađa svoju novu tricu, a Brewer uzvraća tricom za Zadar. Rudež nastavlja svoju seriju novim koševima. Brewer je na liniji za dva. Jednom je uspješan.

Ušli smo u zadnju minutu prve dionice. Brewer faulira Stipanovića koji ima dva bacanja. 37 sekundi je do kraja prve četvrtine, pozvana je minuta odmora. Stipanović pogađa jedno bacanje. Brewer lagano prolazi kroz obranu Splita te polaže. Johnson tricom u posljednjoj sekundi izjednačava rezultat.

Prva dionica završila je nerješenim rezultatom, 27-27. Kod Splita najefikasniji je Rudež sa 15 koševa, dok momčad Zadra predvodi Brewer sa 13.

Druga četvrtina (17-15)

Drugu četvrtinu otvara Garnett lijepim zakucavanjem. Ivanov sam na trici povećava splitsko vodstvo. Barać ne pogađa, ali na loptu skače Lalić te polaže. Perić se nalazi na liniji za dva. Pogađa jedno.

Igra se 15. minuta utakmice. Na Gripama gledamo borbu za svaki koš. Igra se tvrda košarka. Johnson je uspješan za aU 20.00 sati u dvorani Gripe počela je četvrta finalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske.

Zadrani rade seriju te odlaze na +2, 35-33. Štimac nastavlja seriju Zadra, a Rudež je prekida, a u sljedećem napadu i izjednačava rezultat. Batina tricom vraća Splićane u vodstvo. Barać postiže svoje prve koševe.

Igraju se posljednje dvije minute prvog poluvremena. 45 sekundi prije kraja prvog poluvremena Barać tricom izjednačava rezultat na 42-42. Sumić vraća Spliaćane u vodstvo. Pozvana je minuta odmora 23 sekunde prije kraja prvog poluvremena.

Zadrani neiskorištavaju posljednji napad te prvo poluvrijeme završava rezultatom 44-42 za momčad Splita. U momčadi Splita i dalje je najefikasniji Rudež sa 19 koševa. Garnett, Batina i Ivanov dodali su po 7. Kod Zadra Brewer je postigao 12, a Barać 9.

Svi navijači Zadra koji su doputovali u Split uspjeli su ući u dvoranu, tako da sada na tribinama ima oko tristotinjak navijača iz Zadra. Atmosfera na tribinama je fantastična, a navijanje korektno.

Treća četvrtina (24-15)

Drugih dvadeset miuta otvara Rudež, i to svojom četvrtom tricom i 22. košem. Prve koševe za Zadar u drugom poluvremenu postiže Stallworth. Brewer sanjuje vodstvo Splita na samo koš razlike, 47-46. Batina novom splitskom tricom vraća na +4, 50-46.

Igra se 24. minuta utakmice. Gečevski je uspješan kod Zadra. Batina promašuje šut za tri, ali Perić skače na loptu te polaže. Johnson polaže iz teške situacije. Gečevski faulira Perića koji ima dva bacanja. To je njegova treća osobna. Perić pogađa jedno bacanje.

Igra se 26. minuta utakmice. Gečevski prolazi pored Ivanova te polaže. Zadrani su imali priliku za vodstvo, ali je nisu iskoristili, što Perić kažnjava svojim novim koševima. Johnson je opet uspješan u polaganju. Perić uzvraća tricom. 3:15 je do kraja treće dionice, rezultat je 58-54 za Split.

Stipčević pogađa tricu. Perić se dobro snalazi te polaže nakon promašenog šuta Ivanova. Ulazimo u posljednje dvije minute treće dionice. Stipanović atraktivno zakucava nakon promašenog šuta Perića.

Posljednja minuta treće dionice je u tijeku. Brewer udara Stipanovića nakon što je ovaj napravio osobnu na njemu. Suci ga kažnjavaju nesportskom pogreškom. Splićani imaju dva bacanja i posjed lopte. Bilobrk se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba.

50 sekundi prije kraja treće dionice Garnett pogađa težak šut te odvodi Splićane na najveću prednost od +9, 66-57. Trener Petrović pozvao je minutu odmora. Ivanov zakucavanjem odvodi Split na prvu dvoznamenkastu prednost, 68-57, što je i rezultat nakon 30 minuta igre.

Igra Zadra u vidljivom je padu. Nakon nesportske Brewera Splićani su postigli 6 koševa u nizu te promijenili tijek utakmice na svoju stranu.

Četvrta četvrtina (27-22)

Posljednjih deset minuta utakmice otvara Rudež, i to tricom, nakon 30 sekundi igre. Splitska prednost sad iznosi +14, 71-57. Ivanov povećava prednost Splita na 16 razlike, 73-57. Igra Zadra totalno se raspala. Serija Splitasada je već 11-0.

Štimac tricom prekida seriju Splita. Garnett uzvraća tricom za Split. Splićani igraju zonsku obranu, na što se momčad Zadra nikako ne snalazi. Johnson faulira Perića koji ima dva bacanja. Pogađa oba zanajveće vodstvo Splita od 18 razlike, 78-60, 7:23 prije kraja utakmice.

Igra se 34. minuta utakmice. Rudež odvodi Split na +20, 80-60. Gečevski smanjuje splitsku prednost. Stipčević se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba. Sada u dvorani gledamo ružne prizore. Navijači Tornada razočarani rezultatom bacaju svoje odjevne predmete na teren.Razočaranje svih prisutnih Zadrana je vidljivo, što je i za očekivati nakon ovakve predstave zadarske momčadi.

Štimac tricom vraća nadu Zadranima. Sad je Zadar u seriji od 7-0, a Perić se nalazi na liniji za dva bacanja. Nastala je mala stanka utakmice zbog kvara semafora u dvorani. Do kraja utakmice ostalo je 5:03 minute. Perić pogađa oba bacanja.

Igra se 36. minuta utakmice. Stipčević se nalazi na liniji za dva nakon osobne Stipanovića. Oba je puta precizan. Perić postiže svoj 18. koš večeras. Ivanov povećava prednost Splićana. Barać pogađa tricu za Zadar. Perić faulira Johnsona koji ima dva bacanja. Johnson pogađa jedno bacanje.

2:20 je do kraja utakmice. Ivanov ima dva bacanja. Ne pogađa nijedno. Johnson je uspješan za Zadar. Perić ima dva bacanja nakon osobne Stipčevića. Pogađa jedno.

Barać polaže te smanjuje splitsku prednost na deset razlike, 87-77. Sad je Ivanov na liniji za dva nakon osobne Gečevskog. Ivanov pogađa oba bacanja. Zadrani neiskorištavaju napad, a Perić je opet na liniji za dva. On je također oba puta uspješan.

Ušli smo u zadnju minutu utakmice. Barać polaže iz kontranapada. Garnett uzvraća. U strijelce se upisuje i mladi Delaš. Utakmica završava velikom pobjedom Splita rezultatom 95-79.

KK Split CO - KK Zadar 95 - 79 (27-27, 17-15, 24-15, 27-22) 

SPLIT CO: Klarica, Sumić (2), Bilobrk (2), M. Delaš (2), Rudež (27), Ivanov (15), Stipanović (3), Mladenov, Perić (20), Sobin, Garnett (14), Batina (10).

ZADAR: Stallworth (7), Stipčević (7), Barać (16), Johnson (12), Prostran, Gečevski (6), Marčinković, Šarlija, Lalić (2), Macura (7), Štimac (8), Brewer (14).

 


Reci što misliš!