Sport

Košarka, doigravanje za prvaka Hrvatske

Razigrani Brewer odveo Zadrane do druge pobjede

Razigrani Brewer odveo Zadrane do druge pobjede

Corey Brewer bio je nezaustavljiv za obranu Splita

Momčad Zadra odličnom je igrom u trećoj utakmici finalne serije doigravanja još jednom lagano pobijedila momčad Splita rezultatom 100-80. U možda povijesnoj, posljednjoj službenoj utakmici košarkaša Zadra u legendarnim Jazinama, Zadrani nisu dopustili Splićanima niti trunku šanse za pobjedom.

U utakmici s puno koševa, Zadrani su bili bolja momčad od samog početka te su bez veći problema slavili i poveli u finalnoj seriji sa 2-1.

U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu s puno koševa, dok je u nastavku preciznost ipak bila malo slabija na obje strane. Kontrolom utakmice od samoga početka, Zadrani nisu imali previše problema oko rješavanja pobjednika.

Kod Zadra nezaustavljiv je bio Corey Brewer, koji je lakoćom prolazio kroz splitsku obranu, na kraju se zaustavivši na brojci od 25 koševa. Johnson je dodao 17, a odlični su bili i Štimac sa 14, Gečevski sa 13 te Macura sa 9 koševa.

Pohvala ide i odličnim navijačima, koji su do zadnjeg mjesta popunili Jazine. Od samog početka utakmice bili su odlična potpora zadarskoj momčadi, koja će u četvrtoj utakmici u Splitu pokušati u Zadar donijeti drugi naslov prvaka Hrvatske.

Tijek utakmice iz prijenosa uživo: 


 

KK Zadar - KK Split CO

100 - 80


Prva četvrtina (31-21)

Momčad Zadra utakmicu je otvorila petorkom Brewer, Stallworth, Johnson, Macura, Gečevski. Trener Splita, Slobodan Subotić, na parket je poslao petorku Batina, Garnett, Perić, Ivanov, Stipanović.

Prve koševe na utakmici postigao je Stipanović. Brewer uzvraća za Zadar. Garnett postiže prvu tricu na utakmici. Macura se nalazi na liniji za dva. Ne pogađa niti jedno bacanje. Johnson je fauliran u pokušaju polaganja te ima dva bacanja. Pogađa jedno.

Ivanov je uspješan u šutu za tri. Brewer polaže uz osobnu Batine te ima dodatno bacanje koje pogađa. Brewer izjednačava rezultat. Macura faulira Stipanovića u pokušaju polaganja. Stipanović ima dva bacanja. Pogađa jedno te vraća Split u minimalno vodstvo, 9-8.

Ušli smo u 4. minutu utakmice. Macura se opet nalazi na liniji za dva. Ovaj put pogađa oba te Zadar prvi put ima vodstvo u večerašnjoj utakmici, 10-9. Rudež tricom vraća Splićane u vodstvo. Brewer uzvraća prvom zadarskom tricom i svojim 10. košem. Johnson se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba.

Igra se 6. minuta utakmice. Garnett tricom izjednačava rezultat. Sumić polaganjem vraća Split u vodstvo. Sumić faulira Brewera koji ima dva bacanja. Brewer pogađa jedno bacanje, a sljedeći napad opet se nalazi na liniji za dva nakon osobne Mladenova. Ovaj put Brewer je oba puta uspješan.

Igra se 8. minuta utakmice. Johnson polaže iz kontra napada. Perić uzvraća svojim prvim koševima večeras. Johnson pogađa tricu. To je njegov osmi koš večeras. Štimac je na liniji za dva. Ne pogađa nijedno bacanje.

1:02 prije kraja prve dionice Johnson tricom odvodi Zadar na prvo veće vodstvo, 26-19, što je i razlog za prvu minutu odmora na utakmici, koju je pozvao Slobodan Subotić.

Ušli smo u posljednju minutu prve četvrtine. 37 sekundi prije kraja prve dionice Johnson pogađa još jednu tricu te Zadar odlazi na prvo dvoznamenkasto vodstvo, 29-19. 19 sekundi prije kraja prve četvrtine trener Petrović pozvao je minutu odmora.

Ivanov se nalazi na liniji za dva te ima priliku prekinuti seriju Zadra od 9-0. Ivanov pogađa oba bacanja. U zadnjim sekundama prve dionice Brewer svojim 15. košem zaključava prvih deset minuta igre rezultatom 31-21.

U momčadi Zadra samo su se tri igrača upisali u strijelce. Brewer je postigao 15, Johnson 14, a Macura 2 koša. Kod Splita najbolji je Garnett sa 6 koševa.

Druga četvrtina (29-26)

Drugih deset minuta igre otvara Gečevski petom zadarskom tricom. Nakon 30 sekundi igre u drugoj četvrtini rezultat je 34-21 za Zadar. Perić je uspješan kod Splita. Johnson polaže u kontra napadu. 8:11 prije kraja prvog poluvremena Barać u kontri odvodi Zadar na +15, 38-23.

Splićani su ušli u veliku seriju grešaka, što Zadrani odlično kažnjavaju. Barać lijepim polaganjem na drugi obruč odvodi Zadar na +17, 40-23. Rudež prekida mini seriju Zadra. Stipanović radi svoju 4. osobnu na Stallworthu koji ima dva bacanja. Stallworth pogađa oba bacanja.

Igra se 14. minuta utakmice. Sumić pogađa 5. splitsku tricu. Mladenov pogađa, ali je usput i fauliran te ima dodatno bacanje koje ne pogađa. Lalić prekida mini seriju Splita. Sumić uspješno polaže iz teške situacije. Garnett polaže iz kontra napada nakon ukradene lopte Sumića.

Igra se 16. minuta utakmice. Lalić opet prolazi kraj Mladenova te polaže. Lalić se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba. Johnson faulira Garnetta u pokušaju polaganja. Garnett ima dva bacanja te pogađa oba. Stipčević pogađa tricu za Zadar. Rudež zabija svoj 7. koš večeras.

Ušli smo u 17. minutu utakmice. Batina ima dva bacanja nakon osobne Štimca. Pogađa jedno. Štimac pogađa 7. zadarsku tricu. Sumić je na liniji za dva kod Splita. Pogađa jedno. Brewer vraća Zadru prednost od +16, 56-40. Sumić uzvraća tricom.

1:16 je do kraja prvog poluvremena. Garnett je na liniji za dva. Oba puta je uspješan. Ivanov je uspješan te zabija svoj 7. koš večeras. Brewer se nalazi na liniji za dva. Pogađa oba. To je njegov 19. koš večeras. 25 sekundi prije kraja prvog poluvremena momčad Splita pozvala je minutu odmora.

U posljednjoj sekundi prvog poluvremena Macura polaže te zaključuje prvih dvadeset minuta igre sa prednošću Zadra 60-47. U momčadi Zadra najbolji strijelci su Brewer sa 19 i Johnson sa 16 koševa. Splićane predvode Garnett sa 12 i Sumić sa 11 koševa.

Treća četvrtina (13-12)

Drugo poluvrijeme otvara Perić, i to tricom. Macura postiže prve koševe za Zadar u drugom poluvremenu atraktivnim zakucavanjem. Perić je opet uspješan za Split. To je njegov 9. koš večeras. Stallworth uzvraća za Zadar. Ivanov postiže svoj 9. koš na današnjoj utakmici.

Igra se 24. minuta utakmice. Macura opet zakucava. Ivanov faulira Johnsona na polaganju. Johnson ima dva bacanja. Pogađa samo jedno. Macura je fauliran te ima dva bacanja. Pogađa jedno, i to uz pomoć table.

Igra se 26. minuta utakmice. Gečevski svojim 5. košem vraća Zadru 16 koševa prednosti, 70-54. 3:43 prije kraja treće dionice trener Splita, Slobodan Subotić, pozvao je minutu odmora. Brewer faulira Ivanova u pokušaju polaganja. Ivanov je jednom uspješan sa linije za dva.

Igra se 28. minuta utakmice. Rudež zabija za dva. Brewer uzvraća tricom, svojom drugom večeras. Igra se posljednja minuta treće četvrtine. Perić je uspješan kod Splita. 19 sekundi prije kraja treće dionice trener Zadra pozvao je minutu odmora.

Treća dionica završava rezultatom 73-59 za momčad Zadra. Kod Zadra su i dalje najbolji strijelci Brewer sa 22 te Johnson sa 17 koševa. Splitsku momčad predvode Garnett sa 12, Sumić i Perić, oba sa 11 te Ivanov sa 10 koševa.

Četvrta četvrtina (27-21)

Brewer polaže uz osobnu pogrešku Sumića te ima dodatno bacanje koje pogađa. 9:50 prije kraja utakmice Zadar je vratio najveću prednost od +17, 76-59. Garnett uzvraća tricom, splitskom osmom večeras. Gečevski je uspješan u polaganju.

Igra se 33. minuta utakmice. 7:51 prije kraja utakmice Barać polaganjem odvodi Zadar na +18, 80-62, što je najveća Zadrova prednost večeras. Ivanov je uspješan kod Splita. Perić faulira Štimca u pokušaju polaganja. Štimac je oba puta uspješan sa linije za dva.

Ivanov se nalazi na liniji za dva. Pogađa samo jedno bacanje. Gečevski se nalazi na liniji za dva nakon 4. osobne Perića. Ne pogađa niti jedno. Batina polaže na strani Splita. Gečevski uzvraća lijepim zakucavanjem. Ivanov je na liniji za dva. Jednom je uspješan.

5:05 je do kraja utakmice. Sumić je na liniji za dva. I on je samo jednom uspješan. Gečevski pogađa preko Garnetta. Perić zakucava sam ispod koša. Gečevski postiže svoj 13. koš večeras. 3:49 prije kraja utakmice Štimac polaganjem odvodi Zadar na +19, 90-71, što je najveća Zadrova prednost večeras. Trener Subotić pozvao je minutu odmora.

Zadrani preko Štimca odlaze na +21, 92-71, 3:30 prije kraja utakmice. U igru Zadra ušao je Marino Šarlija. Sumić je na liniji za dva. Pogađa jedno. Šarlija faulira Sumića na polaganju. Pogađa oba. 2:35 do kraja utakmice u igri Zadra je i Pavle Marčinković.

Barać je na liniji za dva. Pogađa samo jedno. Kod Splita se mladi Sobin nalazi na liniji za dva. Ne pogađa nijedno bacanje. Batina je uspješan u polaganju. Štimac tricom vraća na +20, 96-76. Rudež postiže svoj 11. koš večeras.

Ušli smo u zadnju minutu utakmice. Rudež je opet uspješan kod Splita. Stipčević polaže iz teške situacije. Štimac zakucavanjem zaključuje pobjedu Zadra rezultatom 100-80.

U momčadi Zadra najbolji pojedinci bili su Brewer sa 25 i Johnson sa 17 koševa. Kod Splita, Sumić i Garnett postigli su po 15, Ivanov je dodao 14, a Rudež i Perić po 13.

Zadar - Split 100 - 80 (31-21, 29-26, 13-12, 27-21)

Zadar: Stallworth 4, Stipčević 5, Barać 7, Johnson 17, Gečevski 13 (9 skokova), Marčinković, Šarlija, Lalić 6, Macura 9, Štimac 14, Brewer 25.

Split: Klarica, Sumić 15, Bilobrk, Rudež 13, Ivanov 14, Stipanović 3, Mladenov 2, Perić 13, Sobin, Garnett 15, Batina 2. 


Reci što misliš!