Sport

Košarka, ACB liga

Stanko Barać kandidat za "otkriće" ACB lige

Stanko Barać kandidat za

Glavni kriterij je u tome koliko je pojedini igrač nadišao očekivanja u početku sezone

Službena stranica španjolske ACB lige objavila je listu kandidata za najveće otkriće ovog prvenstva. Među petoricom kandidata dvojica su Hercegovaca - hrvatski reprezentativac Stanko Barać, koji igra za Pamesu iz Valencije, te bh. reprezentativac Mirza Teletović, član Tau Ceramice, prenosi portal košarka.hr .

Igrač koji bude proglašen za najveće otkriće ove sezone morat će imati najviše glasova navijača, novinara, igrača i trenera. Navijači će svoj glas moći dati na stranici lige a pobjednik će biti objavljen po završetku posljednjeg kola regularne sezone. Najjača europska liga već četvrtu godinu zaredom dodjeljuje ovo priznanje.

Glavni kriterij je u tome koliko je pojedini igrač nadišao očekivanja u početku sezone, a do sada su ovo priznanje ponijeli Sergio Rodriguez (2004./05.), Carlos Suárez (2005./06.) te Ricky Rubio koji je "otkriće lige" bio prošle godine.

Baraćeve igre u Pamesi veliko su iznenađenje za španjolske medije pa ne čudi njegovo uvrštavanje među kandidate, unatoč nešto slabijim igrama ovog Širokobriježanina u posljednje vrijeme. Mirza Teletović ove sezone jedan je od glavnih ljudi u momčadi Nevena Spahije i zato je zaslužio naći se u ovoj konkurenciji.

Pored Baraća i Teletovića za najveće otkriće lige kandidiraju 21-godišnji branič iz Joventuta Pau Ribas, Realov Sergio Llull i član Leona Javier Bulfoni.

 


Reci što misliš!