Sport

Odbojka

PH za mlađe kadete: Goran prvi, Zadar drugi

PH za mlađe kadete: Goran prvi, Zadar drugi

Prva dva mjesta na PH dokaz su kvalitete rada s mlađim kategorijama u zadarskoj županiji

Prvaci i viceprvaci: mlađi kadeti OK Goran Bibinje i OK Zadar

 

U Poreču je netom završilo prvenstvo Hrvatske u odbojci u konkurenciji mlađih kadeta na kojem su više od svih dominirali mladi odbojkaši Gorana iz Bibinja i Zadra.

Dapače, čak je redoslijed na kraju i bio takav da je prvo mjesto pripalo OK Goran a drugi su bili mlađi kadeti OK Zadar.

Na natjecanju ukupno je sudjelovalo 12 momčadi koje su bile podjeljene u četiri jakosne skupine. Odbojkaši Zadra igrali su u skupini A sa zagrebačkom Mladosti i Rovinjom. Oba protivnika uspješno su preskočili te su u četvrtfinalu bili bolji od OK Varaždin, a u polufinalu su po drugi put u svega nekoliko dana svladali momčad Rovinja te su sa stopostotnim učinkom ušli u finale.

Tamo su ih čekali predstavnici OK Goran iz Bibinja koji su također bili prvi u svojoj skupini D. Najprije su pobijedili OK Zagreb te potom i OK Vežica. U četvrtfinalnom ogledu nadjačali su svoje vršnjake iz Karlovca, a u poluzavršnici sa glatkih 2:0 bili su uspješniji i od osječke Murse.

Kao što smo rekli uslijedilo je na državnom prvenstvu pravo županijsko finale koje je odigrano u atmosferi za sjećanje. Prepuna dvorana, izvrsno navijanje i odlična odbojka mogli su zadovoljiti sve one koji su došli pogledati taj finalni sraz između OK Goran i OK Zadar.

Na kraju su do pobjede došli mladi Bibinjci koji su sa 2:0 u setovima svladali odbojkaše Zadra i odnijeli naslov u Bibinje.

Najboljim tehničarem turnira proglašen je Martin Rončević (OK Zadar) dok je najbolji pucač Tomislav Fuzul (OK Goran).

Sve u svemu bilo je lijepo biti predstavnik Zadarske županije u Poreču, a sve je završilo na najbolji mogućin način. Prvo i drugo mjesto otišli su u našu Županiju, a to je dobar pokazatelj kvalitete rada te kakva se kvalitetna odbojka igra kod nas.

Čestitke svima i neka samo tako nastave i dalje.


Reci što misliš!