Sport

Košarka, NLB liga

Povratak Roka Stipčevića!?

Povratak Roka Stipčevića!?

Košarkašima Zadra u subotu će biti potrebna glasna pomoć s tribina

Zadar nije uspio u svom naumu da izbjegne treću utakmicu sa FMP-om i na taj način uđe odmorniji u prvenstvo Hrvatske koje počinje 2.travnja susretom Cibone i Zadra.

Ionako izmorena momčad Zadra, u tri je dana odigrala dvije teške utakmice. Treća slijedi u subotu kada Zadrani igraju majstoricu sa FMP-om za prolaz na završni turnir.

Jučerašnju utakmicu odlično je odigrao Rok Stipčević, mladić čije dobre partije pamtimo još iz proteklih sezona. Ove godine djeluje izgubljeno, samim time dobiva i malu minutažu, a ono što je i dobio nije do sada iskoristio.

I zadarska ga je publika uzela na zub. Nisu rijetki zvižduci i negodovanje sa tribina kad Rok uđe u igru. Još bude i gore ako napravi neku pogrešku tijekom svojih desetak minuta koje provede na parketu.

U takvim okolnostima, normalno je da igrač izgubi odlučnost, da psihološki padne. Stipčević je još mlad igrač, tek mu je 21. godina te mu se mora pružiti prilika. Vjerojatno je sve to pomalo utjecalo na njega ove sezone, što i je razlog njegovih slabih igara. Ali sad je dokazao da može, da želi te ga u subotu kao u znak podrške treba nagraditi velikim pljeskom. Ipak je Rok, naravno uz trojicu najmlađih koji ionako nemaju veću minutažu, jedini Zadranin u momčadi i samim time je zaslužio da mu se pruži još jedna prilika.

Rok je jučer držao igru Zadra sve dok u zadnjoj minuti produžetka nije izišao iz igre zbog 5. osobne pogreške. U igri je proveo skoro 35 minuta. Od 12 pokušaja, koliko ih je imao za tricu, pogodio je 8. Dodao je još dva ubačaja iz igre i tri slobodna bacanja za ukupno 31 poen na kraju utakmice.

Evo što je Rok izjavio za emisiju Treće poluvrijeme Novog radija nakon jučerašnjeg poraza u Železniku:

 

 

Kao što je i sam trener Petrović rekao, potrebni su nam koševi i dobre igre Stipčevića i Baraća, kako bi se što manje osjetio izostanak Stallwortha. Obojica iskorištavaju svoju priliku, samo što bi bilo puno ljepše, ali i za momčad konstruktivnije, da u istoj utakmici krene obojicu.

Barać, koji je u prvoj utakmici postigao 39 koševa, u Beogradu je bio nevidljiv. Možda je baš on ta karika koja je nedostajala Zadru da pobjedi u Železniku te izbjegne dodatni umor kroz treću utakmicu. Ali, što je, tu je. Treba stisnuti zube, izdržati do kraja te izvući posljednje atome snage kako bi se u subotu pobjedilo.

Nadamo se da će dvorana biti puna do kraja, da će zadarski navijači prepoznati tešku situaciju u kojoj se naša momčad nalazi. Sada, kada im najviše treba pomoć, bilo bi ružno i nezahvalno da ih se ostavi na cjedilu. Jer oni to nisu zaslužili...

Treća utakmica Zadra i FMP-a na rasporedu je u subotu, 29. ožujka, s početkom u 20.00 sati. 


Reci što misliš!