Sport

Nogomet, Premiership

Tottenham na krilima Berbatova napunio mrežu West Hama

Tottenham na krilima Berbatova napunio mrežu West Hama

Arsenal bez Eduarda nastavio seriju remija

Tottenham je nošen s dva gola Dimitra Berbatova na White Hart Laneu slavio protiv West Hama 4-0 u 29. kolu engleskog Premiershipa, dok je Everton u gostima s 1-0 pobijedio Sunderland.

U gradskom okršaju Tottenham je bio puno bolja momčad, imali su loptu 60% vremena u svom posjedu i dominirali su tijekom cijelog susreta.

Dimitar Berbatov načeo je mrežu West Hama već u osmoj minuti glavom na asistenciju Toma Huddlestonea, da bi već tri minute nakon toga na sličan način uz asistenciju istog igrača povisio vodstvo. Rezultat je mirovao do pred kraju utakmice, kada su Gilberto i Bent potvrdili uvjerljivu pobjedu i nadmoć Tottenhama.

U drugoj odigranoj utakmici, petoplasirani Everton je pogotkom Andrewa Johnsona slavio na gostovanju kod Sunderlanda 1-0.

U posljednjemu nedjeljnom dvoboju 29. kola Premier lige Wigan je na svom stadionu otkinuo dva boda vodećem Arsenalu sačuvavši mrežu do kraja utakmice...

Otkad nema Eduarda, Arsenal ne zna za pobjedu u Premiershipu. Spojili su Wengerovi igrači tri remija (Birmingham 2-2, Aston Villa 1-1 i sada Wigan), i očito im manjka ubojitosti u 16-ercu.

Iznimka je bila samo uzvratna utakmica osmine finale Lige prvaka protiv Milana na San Siru.

Protiv Wigana je londonski sastav imao nekoliko solidnih prilika. Najveću je u pretposljednjoj minuti dvoboja propustio Cesc Fabregas upropastivši lijepo proigravanje Adebayora po lijevoj strani. Španjolac je napucao domaćeg vratara Chrisa Kirklanda koji mu je istrčao u udarac.

Arsenal sada ima utakmicu i dva boda više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. 

Rezultati i strijelci, Premiership, 29. kolo (nedjelja):

Sunderland – Everton 0-1 (Johnson 55)

Tottenham – West Ham 4-0 (Berbatov 8, 11, Gilberto 85, Bent 90)

Wigan – Arsenal 0-0 


Reci što misliš!