Sport

NLB liga

Aco Petrović: Nema pobjeda bez "krvavih koljena"

Aco Petrović: Nema pobjeda bez

Na neuobičajen, ali aktualan način je trener Zadra Aco Petrović započeo redovitu konferenciju za novinare.

- Prije košarkaških tema bih iskoristio ovu priliku i čestitao Slavenu Biliću i reprezentaciji Hrvatske na veličanstvenoj pobjedi nad Engleskom. Utakmicu je bilo predivno gledati, a naši su se pokazali kao pravi profesionalci - rekao je Aco.

"Presica" se nastavila normalnim "spikama", košarkaškim. Tema - Vojvodina, sljedeći subotnji protivnik Zadra u NLB ligi.

- Očekuje nas neugodna utakmica. Vojvodina je dobra momčad, u NLB ligi imaju polovičan učinak (5-5), a slobodno mogu reći da puno bolje izgledaju na parketu nego što stoje na ljestvici.

Nakon poraza od EiffelTowersa u ULEB kupu su igrači Zadra odradili par treninga. Aco je zadovoljan.

- Zanimalo ne je li igra protiv Nizozemaca izoliran slučaj ili ne. No, na treninzima su igrači odlično reagirali i potvrdili da je to bio samo loš dan. Pokušao sam ih upozoriti na sve zamke u igri Vojvodine, a vidjet ćemo koliko sam uspio.

A igru Vojvodine je Aco prostudirao do najmanjih detalja

- Igru Vojvodine bih razdvojioo na dva dijela. Na igru početne petorke bez Istvana Nemetha, i s njim na parketu. On im je jedan od najboljih igrača i nikad ne počinje u petorci, štoviše, igra samo dvadesetak minuta, ali kad igra ima sve ovlasti u igri i ostali igrači Vojvodine "rade za njega".

Zadar je trenutačno trećeplasirana momčad NLB lige i pobjeda u sljedeća dva susreta (Vojvodina i Hemofarm) bi ih učvrstila na ljestvici.

- Možda bi i "skočili" koje mjesto. Šteta je što između dvije domaće utakmice NLB lige imamo gostovanje u Jeruzalemu. To će nas dosta poremetiti. Međutim, Zadar je favorit u obje utakmice, naravno, ako pristup utakmicama bude pravi.

Aco se malo osvrnuo i na trenutačne mogućnosti momčadi Zadra.

- Zadar je momčad koju je teško analizirati. U ovom trenutku smo korak, dva ispred kvalitete igre. Ono što nas spašava je što na skoro svim utakmicama iskoče dvojica igrača koji povuku ostale. No, bitno je pobjeđivati.

Pojedinačne igračke ocjene izgledaju ovako:

- Primjetno je da se Brewer diže iz utakmice u utakmicu i naš je najbolji igrač u posljednje vrijeme. Gečevski sve utakmice odigra u najmanju ruku solidno, Lalić ima dobrih rola, Rok Stipčević je solidan, Štimac sve bolje reagira, a Barać je nerijetko donosio preokrete s klupe. Primjetno je da još uvijek nismo odigrali utakmicu za koju bi mogli reći da je to to, sve naše uvjerljive pobjede su došle kao plod "krvave obrane" - kaže Aco.


Reci što misliš!