Sport

Košarka

Zadar poražen od Air Avellina

Zadar poražen od Air Avellina

Košarkaši Zadra su poraženi u prvoj utakmici koju su odigrali na "mini turneji" po Italiji. Bolji od njih su bili košarkaši Air Avellina 75:74.

U vrlo uzbudljivoj i izjednačenoj utakmici Air Avellino, doslovno u posljednjoj sekundi polaganjem od table Smitha, pobijedio je vrlo dobre Zadrane. U nedjelju u 20 sati Zadar će igrati za treće mjesto protiv ruskog Khimkija.

Najbolji kod domaćina bili su dva Amerikanca Erik Williams sa 14 koševa i 18 skokova te Devin Smith sa 24 koša.

Kod Zadra su najučinkovitiji bili Brewer s 21 košem, te Stallworth koji je postigao 18 koševa.

U prvoj vrlo rastrzanoj i dosadnoj utakmici na turniru, Scaffati bivši klub Ace Petrovića, a sada trenera Tea Alibegovića pobijedio je Khimki rezultatom 58-56.

- U završnici nam je nedostajalo mirn oće. Za razliku od nas, igrači Avellina su u u zadnjim minutama bez greške gađali slobodna bacanja. Još su im malo pomogli i suci... - rekao je direktor KK Zadar Giuseppe Giergia.

Zadrani sutra putuju u Frosinone gdje će odigrati još jednu utakmicu s domaćom momčadi, a 27. rujna igraju protiv Reggio Emilije nakon čega se vraćaju u Zadar.

AVELLINO - ZADAR 75:74
(19:16, 14:18, 19:14, 23:26)

AIR AVELLINO: Green 11, Radulović 9, Smith 24, Rossetti, Ortiz, Righetti 9, Petrov, Lisicky, Paolisso, Ferrara, Williams 14, Burlacu 8.

ZADAR: Prostran, Marčinković, Stipčević 8, Barać 4, Johnson 2, Gečevski 12, Šarlija, Lalić 2, Macura 7, Štimac, Brewer 21, Stallworth 18.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti