Sport

Serie A 2016/17

Milan u ovako lošoj seriji nije bio od 1998.

Milan u ovako lošoj seriji nije bio od 1998.
acmilan.com

Trener je tada bio Capello, Milan je u sedam utakmica osvojio samo četiri boda, a ove godine povijest se ponavlja. Na ljeto Milan želi Mancinija

Trener je tada bio Capello, Milan je u sedam utakmica osvojio samo četiri boda, a ove godine povijest se ponavlja. Na ljeto Milan želi Mancinija, donosi Goal.com

Tog 3. svibnja 1998. godine Milan je okončao svoj nevjerojatno loš niz od sedam utakmica u kojima je osvojio samo četiri boda. Trener je tada bio Fabio Capello, a ni ovaj Montellin Milan trenutno ne izgleda puno bolje, navodi La Gazetta dello Sport.

U tom crnom Capellovom nizu rossoneri su upisali sedam poraza, jednu pobjedu i jedan neodlučen rezultat. Montellin crni niz započeo je 12. prosinca prošle godine porazom od Rome i od tada je njegova momčad upisala još četiri poraza, dva neodlučena rezultata i samo jednu pobjedu. 

Ono što bi moglo zabrinjavati navijače milanskog kluba je činjenica da je momčad iz 1998. imala jače ambicije i kvalitetniju momčad nego što je ova pod  'Aeroplaninom' (nadimak koji je Montella dobio zbog načina na koji je slavio golove) te su nekako pronašli izlaz iz te krize. Neki od članova te momčadi su bili Maldini, Costacurta, Boban, Leonardo i Desailly, a kako La Gazetta tvrdi, trenutna momčad Milana ima mnogo manje talenta i konstantno niske ambicije.

Zanimljivost je da je u drugoj utakmici tog Capellovog niza protiv Parme iz igrao izašao Zvonimir Boban, a umjesto njega na teren je istrčao Roberto Donadoni - danas trener Bologne, momčadi protiv koje će sutra Milan pokušati prekinuti ovu lošu seriju rezultata.

Također, talijanski mediji navode da Milan na ljeto za trenera želi dovesti Roberta Mancinija.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!