Sport

Kup Krešimira Ćosića

Naglić: Morat ćemo dati svoj maksimum da izborimo polufinale

Naglić: Morat ćemo dati svoj maksimum da izborimo polufinale
Ivo Čagalj/PIXSELL

Košarkaši Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića danas od 16:30 h na šibenskom će Baldekinu odmjeriti snage sa Splitom, a u slučaju pobjede u poluzavršnici će igrati protiv Cedevite koja je očekivano svladala Kvarner 2010 rezultatom 98-76.

Košarkaši Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića danas će od 16:30 h na šibenskom će Baldekinu odmjeriti snage sa Splitom, a u slučaju pobjede u poluzavršnici će igrati protiv Cedevite koja je očekivano svladala Kvarner 2010 rezultatom 98-76.

Nakon tri uzastopne pobjede (Zagreb, Mornar i Split) stanje u svlačionici je znatno bolje i s optimizmom se očekuje nastup na završnici Krešinog kupa...

- Ozračje je popravljeno, ali je naša situacija na ljestvici još daleko od idealne. Mi i dalje moramo biti uporni i koncentrirani na svakoj utakmici te razmišljati isključivo o idućem protivniku, a to je u ovom slučaju Split - rekao je u najavi dvoboja trener Zadra Aramis Naglić.

Prva je dakle Split. Ista ona momčad koju su Zadrani prije nekoliko dana dobili na Gripama. Nimalo lako, nakon produžetka. Danas? Sasvim sigurno drugačija utakmica.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Takva će biti i ova, iako smo s istim protivnikom igrali u nedjelju. No, i mi tu utakmicu iskoristili kao dobru pripremu za ovu danas. Sigurno je i Split iskoristio tu utakmicu da ispravi svoje pogreške i promijeni neke stvari - rekao je u najavi dvoboja zadarski trener, koji za današnjeg protivnika ima mnoge riječi hvale.

- Radi se o zaista kvalitetnoj momčadi, koja ima odličnu kemiju i jako dobru ravnotežu mlađih i starijih igrača. Kod onih starijih nema taštine i nekih nerealnih očekivanja, dok su oni mlađi na vratima ozbiljne košarke. Dobro su vođeni i mi ćemo sigurno morati biti pravi ukoliko mislimo stići do pobjede.

Pred dvoboj sa "žutima" Naglić je i istaknuo kako on svoju momčad ne smatra favoritom.

- Za nas nema lakših utakmica i nikako ne smatram da smo favoriti. Čak me i smeta kada nas uporno stavljaju u tu ulogu. U Splitu ima velik broj odličnih igrača, a njihova četiri iskusna igrača imaju više utakmica nego cijela naša momčad zajedno. Mi moramo biti izuzetno oprezni i nikako ne smijemo uzimati ulogu favorita. Stanje na tablici je dovoljan razlog tome. Za nas je svaka utakmica teška. Ne govorim ovo iz razloga da tražim alibi, jer da sam alibi trener, ne bih prihvaćao klupu Zadra. Već zato što imam dovoljno iskustva i znam kako momčad diše i znam da ćemo morati dati svoj maksimu, 150 posto, ukoliko mislimo otići u polufinale - zaključio je Naglić.


Reci što misliš!