Sport

Završnica Kupa Krešimira Ćosića

Vladović: Uvijek s posebnim nabojem igramo utakmice Kupa Krešimira Ćosića

Vladović: Uvijek s posebnim nabojem igramo utakmice Kupa Krešimira Ćosića
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zadar je danas nadigrao momčad Splita rezultatom 80-64. Sutra u 17:00 sati, Zadar za ulazak u finale Kupa igra protiv Cedevite

U samo četiri dana, Zadar je u dva navrata svladao momčad Splita. Danas, u četvrtfinalnom okršaju Kupa Krešimira Ćosića za doznati ime trećeg polufinalista nismo morali čekati produžetak, kao što je bio slučaj u prethodnom susretu u sklopu hrvatskog košarkaškog prvenstva. 

Zadrani su najveći dio posla obavili u prvoj četvrtini utakmice, koju su dobili ne baš tako često viđenim rezultatom 28-4. Poslije je sve bilo lakše za momčad Aramisa Naglića, Split se trudio međutim zaostatak je bio nenadoknadiv. Prenosimo izjave igrača Jakova Vladovića i trenera Zadra poslije utakmice (dalmatinski portal)

KK Zadar - KK Split 80-64 KK Zadar - KK Split 80-64

Trener Zadra Aramis Naglić:

- Na početku nam je obrana bila na razini na kojoj smo željeli, ali je bilo nemoguće držati protivnika na tako niskom postotku šuta cijelu utakmicu. Rotirali smo jer ne bismo izdržali sa šest igrača cijeli susret. Možda smo sebe doveli u nervozu nepromišljenim potezima i nedisciplinom u igri, ali na koncu smo korektno iskontrolirali utakmicu.

Slijedi dvoboj protiv Cedevite?

- Nemaju slabih točaka. Najbolja je momčad u Hrvatskoj i sigurno neće ući u utakmicu nespremna jer ovo je eliminacijski susret u kojem nema pravo popravka. Oni su favoriti, a mi želimo izvući maksimum nakon ovog niza utakmica. Uživamo u pobjedama, ali one nam samo moraju biti još veći poticaj da ostanemo skromni.

Jakov Vladović bio je zadovoljan nakon pobjede svoje momčadi protiv Splita.

- Početak je presudio. Kasnije je bilo lakše igrati, a pad koji nam se dogodio je razumljiv jer je trener izrotirao dosta igrača. Kontrolirali smo utakmicu, iako su nam došli na deset razlike.

Može li Zadar do trofeja?

- Nama je Kup uvijek poseban, naboj nam je tu možda više prisutan nego kod ostalih.


Reci što misliš!