Sport

Hokej na ledu

NHL: Pobjeda Pittsburgha i 1.000 bodova Sydney Crosbyja

NHL: Pobjeda Pittsburgha i 1.000 bodova Sydney Crosbyja
Twitter / @penguins

Pittsburgh Penguins su sa 4-3 u produžetku pobijedili Winnipeg Jetse, a za pobjedu je zaslužan Sidney Crosby koji je stigao do svog 1,000. boda u NHL-u s pogotkom i dvije asistencije

Crosby je svladao vratara Jetsa Connora Hellebuycka 21,1 sekundu prije kraja produžetka, a tim pogotkom je došao do 1.002 bodova.

Nakon što je Jevgenij Malkin doveo Pittsburgh u vodstvo od 1-0 59 sekundi nakon početka utakmice, Crosby je stigao do tisućitog boda za asistenciju Chrisu Kunitzu koji je povećao na 2-0.

Tisuću bodova je Crosby sakupio u 757 utakmica i postao je 86. igrač u NHL-u kojem je to uspjelo. Za to mu je bilo potrebno 369 golova i 633 asistencije i šest utakmica manje nego Jaromiru Jagru.Pittsburgh (36-13-7, 79 bodova) zaostaje dva boda za Columbus Blue Jacketsima koji su drugi u Metropolitanskoj diviziji.

Nakon Kunitzovog gola, Jetsov rookie Patrik Laine zabio je pred kraj druge trećine za 2-1, a Paul Postma je izjednačio nešto više od četiri minute nakon početka zadnje trećine.

Laine je do sada ove sezone zabio 27 golova, četiri manje od vodećeg strijelac NHL-a Crosbyja.

Dustin Byfuglien je zabio za vodstvo Jetsa od 3-2, a onda je Phil Kessel izjednačio šest minuta prije kraja regularnog dijela utakmice. Crosby je asistirao kod Kesselovog pogotka.

Winnipeg (26-29-5, 57 bodova) zaostaju četiri boda za Calgary Flamesima u utrci za drugu wild card koja vodi u doigravanje Stanley Cupa u Zapadnoj konferenciji.

Rezultati

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 3-5
New York Islanders - New York Rangers 4-2
New Jersey Devils - Ottawa Senators 0-3
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 4-3 (produžetak)
Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 2-0
Minnesota Wild - Dallas Stars 3-1
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 4-3
Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 6-3


Reci što misliš!