Sport

Nogometni mercato

Eduardo u Curitibi pred potpisom ugovora s Atletico Paranaenseom

Eduardo u Curitibi pred potpisom ugovora s Atletico Paranaenseom

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva nalazi se u Curitibi, gdje bi trebao nastaviti karijeru u dresu brazilskog Atletico Paranaensea, s kojim će u petak potpisati jednogodišnji ugovor, ako prođe liječnički pregled, javljaju brazilski mediji

Eduardo je u prosincu prošle godine napustio ukrajinski Šahtar i nadao se ponudi nekog europskog kluba, ali nije dobio nijednu koja bi ga zadovoljila pa se odlučio na povratak u rodnu zemlju.

Atletico Paranaense će biti drugi brazilski klub za koji će Eduardo zaigrati. Prije dvije sezone, kad je prvi put napustio Šahtar, Eduardo je godinu dana nosio dres Flamenga i u 46 utakmica postigao 11 pogodaka.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, zaprešićkog Intera i londonskog Arsenala, koji je u dresu hrvatske reprezentacije postigao 29 golova u 64 nastupa, osnažit će napad Atletica, kako u brazilskom prvenstvu, tako i u natjecanju Copa Libertadores, uspije li klub iz Curitibe izboriti nastup u grupnoj fazi, za što će morati izbaciti Deportivo Capiatu iz Paragvaja.

U prvoj utakmici odigranoj u Curitibi rezultat je bio 3-3, a uzvrat je na rasporedu sljedeće srijede.

Ako prođe paragvajskog suparnika, Atletico će se natjecati u skupini s argentinskim San Lorenzom, čileanskom Universidad Catolicom i bivšim Eduardovim klubom Flamengom.


Reci što misliš!