Sport

kup krešimir ćosić

Devet zadarskih navijača zaradilo prekršajne prijave

Devet zadarskih navijača zaradilo prekršajne prijave
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Šibenska policija nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijela je optužni prijedlog protiv devetorice pripadnika zadarske navijačke skupine, koji su, kako je utvrđeno, bili inicijatori i predvodnici navijačkog divljanja u petak navečer na polufinalnoj utakmici kupa 'Krešimira Ćosića' između Cedevite i Zadra (92:75) u Šibeniku.

Nakon noći provedene u pritvoru policijske postaje, tijekom subote devetorica mladića u dobi od 19 do 30 godina, uz optužni prijedlog privedeni su sucu za prekršaje.

- Devet zadarskih navijača prekršajno je prijavljeno na temelju Zakona o sprečavanju nereda na sportskih događajima. Oni se terete zbog iskazivanja i poticanja mržnje na nacionalnoj, rasnoj i regionalnoj osnovi – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Sedam minuta prije kraja utakmice Cedevita – Zadar, stotinjak navijača Tornada smještenih na istočnoj tribini dvorane Baldekin uputili su uvredljive poruke prema bosansko-hercegovačkom igraču Cedevite Dženanu Musi, skandirajući 'Musa Turčine, napuši se k…).

Na zahtjev glavnog suca Srđana Dožala, utakmica je nakratko prekinuta, a pripadnici interventne policije udaljili su s tribina sve zadarske navijače. Zanimljivo je i da su tijekom utakmice pripadnici Tornada u više navrata gromoglasno parafrazirali poznati slogan s nogometnih stadiona, uzvikujuću 'HDZ – pederi, košarku se sjebali'!, ali zbog toga nisu udaljeni iz dvorane.


Reci što misliš!