Sport

Serie A 2016/17

Italija: Pašalić asistent za Milanovu pobjedu, Kalinić strijelac

Italija: Pašalić asistent za Milanovu pobjedu, Kalinić strijelac
acmilan.com

Nogometaši Milana svladali su Fiorentinu sa 2-1 u posljednjoj utakmici 25. kola talijanskog prvenstva

Sva tri pogotka pala su u prvom poluvremenu, uz važne uloge hrvatskih nogometaša, jer je Mario Pašalić asistirao kod drugog pogotka domaće momčadi, a Nikola Kalinić bio strijelac za momčad iz Firence.

Milan je do vodstva stigao u 17. minuti, kad je na ubačaj Sose najbolje reagirao slovački reprezentativac Juraj Kucka i glavom poslao loptu u mrežu.

Samo četiri minute poslije Fiorentina je izjednačila. Chiesa je ubacio oštru loptu u peterac, gdje je pravovremeno utrčao hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić i svojim 11. pogotkom u sezoni donio izjednačenje svojoj momčadi.

Milan je na odmor otišao s prednošću zahvaljujući Gerardu Deulofeuu koji je stigao na posudbu iz Evertona u siječnju. Mario Pašalić je bio dodavač, a 22-godišnji Katalonac je preciznim udarcem sa 16 metara svladao Tatarušanua. Rumunjski vratar je bio zaslužan što Milanova prednost na poluvremenu nije bila uvjerljivija, jer je u 43. minuti precizan udarac Pašalića s ruba kaznenog prostora uspio odbiti i skrenuti u vratnicu.

U drugom dijelu je bilo ponešto prilika na obje strane, Nikola Kalinić je bio najopasniji nogometaš gostujuće momčadi, ali do promjene rezultata nije došlo. Fiorentini nije pomogao ni ulazak Milana Badelja koji je igrao od 71. minute, a Hrvoje Milić je ostao na klupi.

Milan je pobjedom ostao na četiri boda zaostatka za Interom i Atalantom, koji drže dva mjesta koja vode u Europsku ligu. 

Italija - 25. kolo: Milan - Fiorentina 2-1 (Kucka 17, Deulofeu 31 / Kalinić 21)

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!