Sport

Stolni tenis

Gaćina startao porazomu Dohi, Pucar nesavladiv

Gaćina startao porazomu Dohi, Pucar nesavladiv
Screenshot / Youtube

Odličan jučerašnji dan za Tomislava Pucara na vrlo jakom ITTF turniru Katar Open, koji se igra u Dohi

Naime, hrvatski stolnotenisač koji drži 111. mjesto na svijetu uspješno je odradio kvalifikacijsku skupinu pritom upisavši dvije pobjede. I to ne bilo kakve. Prvo je svladao Korejca Park Ganghyeona (115.), a potom i Hongkonžanina Tang Penga koji je 20. igrač na svijetu.

Ova godina je odlično krenula za Pucara koji je prvo u kvalifikacijama za EP 'skinuo' Vladimira Samsonova, osmog igrača svijeta. Potom je uzeo zlato i srebro na Europskom prvenstvu do 21 godine, a izgleda da u istom ritmu nastavlja i na vrlo jakom turniru u Kataru. Koliko je turnir jak govori podatak da su prvih deset nositelja i prvih deset igrača sa svjetske rang liste. Nije samo blistao u kvalifikacijama seniorskog turnira, već i na onom do 21 godine gdje je izborio polufinale i najmanje brončanu medalju. Na putu do polufinala izbacio je Belgijca Allegra (202.), Korejca Kim Minhyeoka (141.), a na kraju i Hongkonžanina Ho Kwan Kita, inače 52. igrača na svijetu. Za finale će igrati protiv Korejca Cho Seungmina (83.).

Andrej Gaćina (28.) startao je porazom u kvalifikacijama protiv Japanca Kizukurija (145.) 4:0, a Frane Kojić (169.) upisao je dva poraza, od Rumunja Szocsa (99.) 3:1 i Portugalca Monteira (33.) 4:2.


Reci što misliš!