Sport

Zadrani u svijetu

Odličan vikend za bivše košarkaše Zadra

Odličan vikend za bivše košarkaše Zadra
Baloncesto Fuenlabrada

Bivši košarkaši Zadra ovoga su vikenda briljirali u dresovima svojih novih klubova, pa vam donosimo pregled onih s ponajboljim učincima

Hrvoje Perić već je odavno glavna uzdanica Venezije. S 21 košem i 6 skokova predvodio je svoju momčad do pobjede nad Pesarom. Perićeva je Venezia s omjerom 13-8 trenutno drugoplasirana momčad Serie A!

Josip Sobin trenutno brani boji trećeplasirane momčadi Poljske lige, Anwila. Ovoga ih je vikenda sa 17 koševa, 6 skokova i 5 asistencija predvodio do pobjede nad fenjerašem Polfarmexom.

U slučaju Roka Stipčevića, bavit ćemo se njegovim nastupom u košarkaškoj Ligi prvaka. Stipčevićev Dinamo Sassari je s rezultatom 68-66 slavio u gostima kod Le Mansa, a zadarski je branič postigao 14 koševa i podijelio 5 asistencija.

Fuenlabrada našeg Marka Popovića je upisala pobjedu nad Zaragozom, a najbolji je strijelac u povijesti Eurocupa postigao 17 koševa te je dodao 4 asistencije. Fuenlabrada se trenutno nalazi na 10. mjestu španjolske ACB lige.

Još jedan zadarski branič, Toni Prostran, upisao je impresivne brojke u pobjedi njegova Nevezisa u sklopu 25. kola Litvanske lige. Prostran je postigao 24 koša i podijelio 5 asistencija, što mu je priskrbilo imenovanje u momčad kola.

Pankracije Barać je upisao svoj prvi nastup za švicarski Monthey, ali unatoč sjajnim brojkama nije uspio pomoći svojoj momčad da ostvari pobjedu. Bivši krilni igrač Zadra postigao je 15 koševa i podijelio 6 asistencija.

Iako u dresu Zadra nije ostavio dublji trag, spomenimo i nastup Domagoja Bubala u Estonskoj ligi. Njegov je Parnu slavio a 212 cm visoki centar je upisao double-double učinak sa 17 koševa i 11 skokova.


Reci što misliš!