Sport

Armada "Zadrom" stigla u Split

Navijači Rijeke trajektom stigli u Split, zasada nema izgreda

Navijači Rijeke trajektom stigli u Split, zasada nema izgreda
Ivo Cagalj/PIXSELL

Oko tisuću navijača Rijeke stiglo je u subotu rano poslijepodne trajektom "Zadar" u Split, gdje ih je u Sjevernoj luci dočekala policija koja ih je oko 14 sati ukrcala u autobuse te ih organizirano prebacila na stadion Poljud, na kojem se od 17 sati igra jadranski derbi između Hajduka i Rijeke

Splitska policija tvrdi kako je za sada situacija pod kontrolom i da nema većih i ozbiljnijih izgreda, a neslužbeno se doznaje da su pripadnici Armade prilikom pristanka trajekta u Sjevernu luku bacili nekoliko bengalki i dimnih bombi te ružnih dovikivanja suparničkoj navijačkoj skupini.

Neslužbeno se doznaje da se na trajektu "Zadar" nalazilo oko tisuću navijača, a očekuje se da će još njih petstotinjak doći cestovnim putem.

"Za današnju utakmicu, osim organiziranog prihvata navijača u Sjevernoj luci, radimo i u Dugopolju, gdje će policija dočekati navijače Rijeke koji dolaze autobusima ili osobnim vozilima. Oni će uz pratnju policije također biti prepraćeni do Poljuda. Za sada nema nikakvih izgreda", kazala je za Hinu Antonela Lolić iz splitske policije.

Neslužbeno se doznaje kako ovu utakmicu visokog rizika osigurava oko šestotinjak temeljnih policajaca i interventne policije iz nekoliko policijskih uprava.


Reci što misliš!