Sport

Nogomet, Liga prvaka

Juventus iz jedanaesterca potvrdio četvrtfinale

Juventus iz jedanaesterca potvrdio četvrtfinale
Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Nogometaši Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu u Torinu slavili protiv Porta s 1-0

U prvom susretu u Portugalu Juventus je pobijedio s 2-0, a u uzvratu u Torinu za pobjedu je bio dovoljan pogodak Paula Dybale iz kaznenog udarca u 42. minuti. Porto je od 41. minute igrao bez isključenoga Maxija Pereire, a kod Juventusa su zaigrala oba hrvatska reprezentativca - Marijo Mandžukić cijelu utakmicu, a Marko Pjaca od 46. minute. 

Juventus je u uzvratu potvrdio prolazak među osam najboljih, a sve nade Porta nestale su u u 41. minuti kada je njihov branič Pereira skrivio kazneni udarac i isključenje. 

Juventus je krenuo bolje u utakmicu i već u 3. minuti Dybala je promašio iz blizine, a u 23. minuti vratar Casillas je obranio šut Mandžukića. Konačna odluka o ukupnom pobjedniku pala je u 41. minuti kada je Maxi Pereira rukom zaustavio šut Higuaina prema praznom mreži. Pereira je dobio crveni karton, a dosuđen je kazneni udarac kojeg je Dybala pretvorio u gol i vodstvo talijanskog prvaka.  

Drugo poluvrijeme je počelo šansom Soaresa, čiji je udarac prošao pored lijeve vratnice, kao i udarac Higuaina u 66. minuti. To su bile i jedine šanse u ostatku utakmice jer je Porto bio zadovoljan minimalnim porazom, a Juve minimalnom pobjedom.

 


Reci što misliš!