Sport

Košarka, NBA Liga

Bogdanović odličan u porazu Wizardsa, Zubac neprimjetan u porazu Lakersa

Bogdanović odličan u porazu Wizardsa, Zubac neprimjetan u porazu Lakersa
Twitter / @WashWizards

Košarkaši Washington Wizardsa odigrali su tri odlične četvrtine protiv Dallasa i sve pokvarili u posljednjoj, uz šuterski odlično izdanje Bojana Bogdanovića. Ivica Zubac ponovno je bio starter za Lakerse, ali nije se iskazao u ružnom i teškom porazu Lakersa u Houstonu

Washington Wizardsi kontrolirali su utakmicu protiv Dallas Mavericksa tri četvrtine susreta. U prve tri dionice igre niti jednom nisu zaostajali, imali su plus 12 u trećoj i prednost od sedam koševa na ulasku u posljednju četvrtinu, no Mavsi serijom 24:7 na otvaranju zadnje dionice igre prelaze u vodstvo i na kraju dolaze do pobjede 112:107, kojom prekidaju niz od dva poraza i ostavljaju kakvu-takvu nadu da mogu uhvatiti doigravanje. Postigli su čak 39 koševa u posljednjoj četvrtini što je najučinkovitiji nastup Dallasa u jednoj četvrtini ove sezone.

Trenutno su na desetom mjestu Zapada i zaostaju tri i pol utakmice za Denverom, koji drži posljednje playoff mjesto: "Očajnički smo trebali ovu pobjedu i naši su momci to znali", rekao je poslije susreta trener Dallasa Rick Carlisle, piše Sportnet.

Trojicu su junaka imali gosti u pobjedi nad Wizardsima, Dirk Nowitzki i Seth Curry ubacili su po deset poena, a 24-godišnji rookie Nicolas Brussino osam u posljednjoj dionici igre: "Još uvijek pokušavamo uhvatiti osmo mjesto iako stvari ne izgledaju dobro nakon posljednja dva poraza", rekao je Nowitzki nakon susreta.

S 22 poena Mavse je predvodio Harrison Barnes, na 20 se zaustavio Nowitzki, koš manje ubacio je Curry. Argentinac Brussino ostvario je učinak karijere s 11 koševa i devet skokova.

Najbolji kod Wizardsa bio je John Wall, no dobar dio utakmice odigrao je s uganutim gležnjem. Ozlijedio se u drugoj četvrtini, na kratko napustio parket pa se vratio i odigrao 36 minuta. "Igrao sam kroz bol, ali prilično boli. Nisam siguran trenutno hoću li igrati u sljedećoj utakmici, poslušat ću doktore i trenere, što god odlučili", rekao je Wall, koji je susret završio s 26 koševa i 11 asistencija.

Bradley Beal dodao je 24 poena za Wizardse, a ponovno je odličan bio i Bojan Bogdanović. Odigrao je nekoliko sjajnih akcija u napadu, bio vrlo štedljiv u broju iskorištenih šuteva, a pružio je i vrlo korektnu rolu u obrani. Na parketu je proveo 24 minute i za to vrijeme upisao 19 koševa (8/9 za 1, 1/1 za 2, 3/4 za 3), tri skoka, asistenciju, ali i četiri izgubljene lopte.

Nije nikakvo iznenađenje, Houston Rocketsi razbili su Los Angeles Lakerse sa 139:100 u utakmici koja je vrlo brzo izgubila rezultatsku neizvjesnost. Svaku su četvrtinu Rocketsi dobili, a kao šlag na tortu stigla je posljednja, koju su okončali s 46:25.

"Nisam siguran mislimo li da smo predobri i da ne moramo stalno raditi naporno ili nismo spremni biti konstantno posvećeni, u svakom slučaju to mi je neprihvatljivo. Imam vatru u sebi koja se rasplamsa kada gubimo s 30 koševa razlike", slikovit je nakon poraza bio trener Lakersa Luke Walton.

Nakon niza slabih šuterskih utakmica iznimno je raspoložen protiv svoje donedavne momčadio bio Lou Williams, ubacio je 30 poena protiv Lakersa, šutirao je tricu 7/9. Trevor Ariza dodao je 20 koševa, dok je James Harden ubilježio 17. triple-double učinak ove sezone, susret je završio s 18 koševa, 12 skokova i 13 asistencija.

Lakerse je s 32 koša predvodio Julius Randle, po 18 su poena dodali Brandon Ingram i Jordan Clarkson, nijedan drugi igrač nije bio dvoznamenkast. Ivica Zubac nije se iskazao protiv Rocketsa, počeo je susret u prvoj petorci, ali je vrlo brzo upao u probleme s osobnim pogreškama. U konačnici je odigrao tek 11 minuta i za to vrijeme prikupio dva poena (1/2 za 2), dva skoka i asistenciju.

NBA, rezultati:

Washington - Dallas 107:112
Indiana - Charlotte 98:77
Boston - Minnesota 117:104
Miami - New Orleans 120:112
Detroit - Utah 83:97
Chicago - Memphis 91:98
Houston - L.A. Lakers 139:100
San Antonio - Portland 106:110
Phoenix - Sacramento 101:107
L.A. Clippers - Milwaukee 96:97


Reci što misliš!