Sport

preko, otok ugljan

U tijeku prijave za otočnu utrku “Gospodar otoka- Uspon na Sv. Mihovil”

U tijeku prijave za otočnu utrku “Gospodar otoka- Uspon na Sv. Mihovil”

U subotu 20. svibnja 2017. godine u organizaciji triatlon kluba Zadar, Općine Preko i Turističke zajednice Općine Preko održat će se drugo izdanje utrke “Gospodar otoka – Uspon na Sv. Mihovil” sa startom u Preku i s ciljem na tvrđavi sv. Mihovila. I ove godine projekt obuhvaća dvije discipline - utrku i rekreativnu šetnju.

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend 'Avantura otok', kojim se Općina Preko planira promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma.

Gospodar OTOKA - uspon na Sv. Mihovil
(nedjelja, 29. svibnja 2016. godine)

Start: 09:30 h, u centru Preka (Park Vrulja)
Cilj: tvr Preko: Održana utrka "Gospodar otoka - Uspon na sv. Mihovil"

- Kroz cijeli projekt Avantura otok, čija je prva faza vrijedna oko 1,4 milijuna kuna te je u samoj završnici realizacije, promovirat ćemo neke dosad i neotkrivene atrakcije koje pruža naš otok, što nam je iznimno važno zbog produljenja sezone, odnosno povećanja dolazaka gostiju u pred i post sezoni. Prvo izdanje Gospodara otoka nadmašilo je očekivanja, pa s razlogom ove godine očekujemo znatno veći broj sudionika, istaknuo je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.

Za prvih 150 prijavljenih sudionika organiziran je besplatan prijevoz iz Zadra.

- Prijave se zaprimaju od ponedjeljka 20. ožujka na e-mail tkzadar@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice. Kotizacija za prijave do 1. svibnja je 40 kuna, a uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok. Za one koji se prijave poslije 1. svibnja kotizacija iznosi 60 kuna, poručio je Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.

Prvo izdanje prošle godine okupilo je više od 120 sudionika, a "gospodari otoka" postali su Barbara Franov u ženskoj i Darko Nešović u muškoj konkurenciji. Detaljnije informacije dostupne su na facebook stranici Avantura otok.

VAŽNE NAPOMENE:

Prijave na: tkzadar@gmail.com 
Informacije: 098/ 180 54 34
Kotizacija: 40 kn (do 1. svibnja), 60 kn (za prijave nakon 1. svibnja), uključena majica i obrok te prijevoz brodom iz Zadra (prilikom prijave obavezno napomenuti da se ide brodom)

IBAN ZA UPLATE (TK ZADAR): HR8324070001100345316

Podaci za prijavu:
- Ime i prezime
- Godina rođenja
- Matični klub
- Disciplina (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje)
- Veličina majice

Start: 9.30 sati u centru Preka (Park Vrulja)
Cilj: tvrđava sv. Mihovila, 262 metra nadmorske visine
Duljina: 5 km, uspon 5,2% u prosjeku

Discipline:
Utrka muškarci (5 km)
Utrka žene (5 km)
Rekreativno hodanje - šetnja (7-77 god.)


Reci što misliš!