Sport

Zadranin na vratima AS Monaca

Subašić: Vrijeme je da s Monacom osvojim trofej

Subašić: Vrijeme je da s Monacom osvojim trofej

Danijel Subašić nedavno se sa svojim Monacom plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Francuski je predstavnik u dvije utakmice bio bolji od Manchester Cityja, a jedan od glavnih karika Leonarda Jardima bio je hrvatski reprezentativni vratar

No, cijeli svijet posljednjih dana bruji o Kylianu Mbappeu, mladoj zvijezdi Monaca...

"Taj mali je fenomen, on leti terenom. Pa imam osjećaj da niti ne dodiruje travu dok trči. Normalan je dečko, ali na travnjaku nema straha od nikoga. Predstavlja nam veliko igračko osvježenje, stvarno je dečko prava klasa. Pa on je u zadnjih 18 utakmica koje je započeo zabio 17 golova" rekao je Danijel Subašić, pa ispričao priču s posljednje prvenstvene utakmice u Caenu:

"Prilikom izlaska s travnjaka na toj utakmici cijeli mu je stadion zapljeskao. I suparnički navijači. To je dokaz o kakvoj se igračkoj klasi radi. Inače nećete baš u francuskoj ligi doživjeti da vam plješću suparnički navijači. Ma i ja sam mu zapljeskao, kako ne bih. Dečko je pravo čudo."

A jel vas sluša kao kapetana?

"Ma sluša nas sve, ne samo mene. S njime nema baš nikakvih problema. Mi smo u svlačionici puni klinaca, tamo smo najstariji kapetan Germaine, stoper Raggi i ja, ostali svi imaju 18, 20 ili najviše 24 godine. Sve su to djeca koja lete i ne staju. Ma oni i kad puknu nisu svjesni da su puknuli, žele ići dalje, igrati još iako ne mogu više. Zato smo i izgubili u prvoj utakmici protiv Man. Cityja."

Uskoro vas očekuju novi izazovi u Ligi prvaka.

"Mi tu nemamo nikakav imperativ, nama je glavni cilj osvojiti prvenstvo. Liga prvaka nam je samo bonus. Utakmice u kojima doista uživamo, igramo ih za svoj gušt. Mi se za razliku od nekih nismo osramotili, iako samo se kod nas to gleda na takav način. Mi sada početkom travnja prvo imamo finale Liga kupa s PSG-om, pa nas čeka žestok finiš sezone, a tu je i Liga prvaka. To nam je bitno, svaka čast dosadašnjim trofejima, ali trebamo i nešto osvojiti. Meni je to dosta važno, od ulaska s Monacom u Prvu ligu nemam niti jedan trofej. A prije toga? Osvojio sam tek Kup s Hajdukom. Ma ja sam vam vazda drugi, treba to malo promijeniti" sa smiješkom je završio Subašić.

Goal.com/eZd


Reci što misliš!