Sport

Prvi Hrvat u Unitedu?

Mourinho nudi 40 milijuna eura za Perišića

Mourinho nudi 40 milijuna eura za Perišića
Petar Glebov/PIXSELL

Jedan od najpoznatijih nogometnih trenera Portugalac Jose Mourinho stigao je u Zagreb kako bi, nagađa se, dogovorio transfer Ivana Perišića iz Intera u Manchester United

Mourinho je počeo slagati igračku križaljku za iduću sezonu, a jedan od igrača koje pod svaku cijenu želi dovesti na Old Trafford je krilni igrač hrvatske vrste. Prema pisanju engleskih medija Mourinho je za krilnog igrača hrvatske vrste spreman platiti čak 40 milijuna eura odštete čime bi Perišić postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti.

Veliki interes za Perišića pokazalo je još nekoliko klubova među kojima su i engleski velikani Liverpool i Chelsea.

Do sada je najveća odšteta plaćena za Matea Kovačića, Real Madrid je za njega Interu platio 31 milijuna eura. Slijedi Luka Modrić čija je odšteta prilikom prelaska iz Tottenhama u Real Madrid iznosila 30 milijuna eura, dok je Liverpool za Dejana Lovrena Southamptonu platio 25 milijuna eura.

Portugalski stručnjak je iskoristio priliku što Perišić nije u kadru za ogled protiv Ukrajine zbog crvenog kartona dobivenog u posljednjim trenucima susreta protiv Islanda. Premda nema pravo nastupa, izbornik Ante Čačić je ipak pozvao igrača Intera najavivši kako će igrati cijeli susret protiv Estonije u utorak u Tallinnu.

Portugalac je u Zagreb doputovao u društvu s Predragom Mijatovićem koji je iskoristio priliku i posjetio svog prijatelja iz igračkih dana, a sada predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Mijatović je obišao prostorije HNS-a, a dvojica prijatelja razgovarala su i o drugim nogometnim temama.

Mourinho se nekoliko sati prije početka utakmice poželio prošetati po Zagrebu, međutim na izlasku iz hotela Esplanade dočekali su ga novinari i fotoreporteri nakon čega se vratio u hotel.

Perišić nije jedini igrač kojeg Mourinho 'lovi'. Na njegovom radaru su i napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann, te napadač Evertona Romelu Lukaku.


Reci što misliš!