Sport

Košarka, A1 Liga

Naglić: Utakmica s Cibonom je uvijek derbi, bez obzira na pozicije na ljestvici

Naglić: Utakmica s Cibonom je uvijek derbi, bez obzira na pozicije na ljestvici
Dino Stanin/PIXSELL

Pred nama je još jedan veliki hrvatski košarkaški derbi. U nedjelju u 17 sati u Krešinom domu Zadru u goste stiže ljuti rival, zagrebačka Cibona

Posljednja utakmica s Cibonom, u 24. kolu ABA Lige Zadranima je praktički značila goli opstanak, dok će u sutrašnji susret momčad Aramisa Naglića moći ući kud i kamo opuštenije. Podsjetimo, Ciboni je 1. ožujka na toj utakmici presudio Maj Kovačević košem sa zvukom sirene poslije skoka u napadu.

Bez obzira na to što sutrašnja utakmica ne nosi toliki rezultatski značaj, Naglić od najvećeg hrvatskog derbija očekuje jednu tešku utakmicu:

- Utakmica s Cibonom je uvijek je derbi, bez obzira na pozicije na tablici. Želimo odigrati na najvećoj mogućoj razini iako se Cibona nalazi u određenoj rezultatskoj krizi, jer njihov je sastav itekako respektabilan. Istaknuo bih tu Luku Žorića koji se vratio u natjecateljski ritam i s Reynoldsom čini opasan tandem. Još kad im pridodamo Šakića, Joksimovića, Rozića i ostale, možemo očekivati jednu tešku ali dobru utakmicu.

Završetkom regularnog dijela ABA Lige, ritam utakmica je poprilično lakši i Zadrani su se konačno uspjeli odmoriti:

- Istina, imali smo više vremena za trening i 'krpanje' rana, mada ne volim situacije kad pada tenzija pa je moramo umjetno stvarati između sebe. Velika je razlika između igranja gotovo svaka dva dana i ovih, rekao bih, predugih pauza. Potpisao bih onih prvih sedam dana odmora, ali sve ostalo je previše, pogotovo što je situacija na ljestvici poprilično jasna i potrebna je velika senzacija da dođemo do petog ili četvrtog mjesta, ili da skliznemo ispod šestog - poručio je Naglić uz neizostavan poziv navijačima da se u što većem broju okupe na tribinama Krešinog doma.

Treneru na Nagliću na raspolaganju su svi igrači, a prema posljednjim informacijama iz Zagreba, ista je stvar i kod trenera Mulaomerovića, tako da su svi preduvjeti za košarkašku feštu ispunjeni!

 

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!