Sport

Hvalite me moja usta

Sanchez u rodnom gradu otkrio spomenik - samom sebi!

Sanchez u rodnom gradu otkrio spomenik - samom sebi!

Napadač Arsenala Alexis Sanchez postao je besmrtan o obliku spomenika u svom rodnom gradiću Tocopilli u Čileu. Ovaj 28-godišnjak jedan je od najboljih sportaša Čilea, a u Europi je prije Arsenala nastupao za Udinese i Barcelonu

Također je i jedan od najvažnijih igrača čileanske reprezentacije s kojom je osvojio dvije Copa Americe i pomogao joj da se istakne na međunarodnoj sceni. 

Kao idol milijunima diljem svijeta, Sanchez je sada počašćen spomenikom njegova lika u gradu u kojem je odrastao, a zanimljivo je kako je i sam sudjelovao u njegovom otkrivanju pošto se zbog reprezentativnih obaveza nalazi u Čileu

Alexis je prepoznat gdje god da se pojavi, ali navijači topnika su pri kraju sa strpljenjem zbog toga što igrač još nije potpisao produžetak ugovora koji mu ističe iduće godine, te je sve bliže transferu u neki veliki europski klub.

Međutim, u svojoj zemlji ovaj napadač ima status legende i zahvalan je svima koji su prepoznali njegova brojna ostvarenja.

Prema velikom Goalovom istraživanju, Arsenal je upravo zbog Sanchez najpopularniji klub u Čileu, a tamošnji su navijači čak pokušali organizirati prosvjed u kojem su tražili da igrač napusti Arsenal jer je tamo stalno morao igrati 'sam', bez podrške suigrača.

Čile u kvalifikacijama sa Svjetsko prvenstvo 2018. godine u utorak igra protiv Venezuele, a zatim se napadač Arsenala vraća u London gdje ga na Emiratesu 2. travnja očekuje dvoboj protiv Manchester Citya.

Dodajmo kako ga je nedavno čileanska policija zaustavila i kaznila zbog prebrze vožnje.

Goal.com/eZd


Reci što misliš!