Sport

Košarkaški masters veterana

Legendarni Pino Giergia predvodi zadarske veterane na ovogodišnjem 'mastersu'

Legendarni Pino Giergia predvodi zadarske veterane na ovogodišnjem 'mastersu'

Prava košarkaška poslastica, "Karlovačko IV. masters veterana", očekuje nas ovog tjedna u Zadru. S velikim se nestrpljenjem očekuje nastup legendarnog zadarskog tima koji predvodi 80-godišnja košarkaška legenda Giuseppe Pino Giergia.

Momčad sastavljena od najvećih imena slavne zadarske košarkaške povijesti igra na turniru koji se održava od 31.3. do 2.4. na ŠC Višnjik, a čak 80 utakmica razveselit će sve ljubitelje veteranskog sporta i košarke

Veterani KK Zadar okupljaju se ponovno prvi put nakon 2009. godine, a na turniru će nastupiti u kategoriji 55+ godina. Za turnir se pripremaju vrlo ozbiljno te treniraju dva puta tjedno, dok se Pina Giergiu u dvorani na Višnjiku može vidjeti skoro svakodnevno.

Uz njega, u ekipi nastupaju i druga velika imena iz zlatnog doba zadarske košarke, kada je u Zadar između 1965. i 1986. čak šest puta osvojio naslov prvaka bivše države. Tako će, uz Pina, zaigrati i Čedomir Perinčić, Zdravko Jerak, Branko Skroče, Ivan Sunara, Ivica Obad, Darko Pahlić, Draženko Blažević, Petar Popović i Ante Matulović, a s trenerske klupe vodit će ih treneri iz trofejne generacije Zadra, Đorđo Zdrilić i Luciano Valčić.

Također, dio ekipe će biti i bivši igrači koji zbog godina ili zdravlja neće moći igrati na parketu, ali će zato biti na klupi i davati im podršku. Upravo su članovi ove ekipe zajedno s neponovljivim Krešimirom Ćosićem Zadar proslavili kao grad košarke, a legende će pokazati zašto su nekoć protivničke ekipe iz Jazina rijetko odlazile s bodovima. Prvi susret Veterani igraju u petak, kada će u 18:45 odmjeriti snage s Croatia team 60+ u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik.

Karlovačko IV košarkaški masters veterana okupit će 45 ekipa, od kojih je 38 muških i 7 ženskih iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Švedske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Makedonije. Natjecatelji će igrati u sedam kategorija: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+ te žene 35+ i 45+.

Utakmice se kod muškaraca igraju 4x8 minuta, dok žene igraju 4x7 minuta i to sve po FIBA pravilima. U svim kategorijama biti će podijeljeni pehari i medalje za prva tri mjesta, dok će posebna priznanja dobiti MVP i najbolji strijelac, isto tako po kategorijama.


Reci što misliš!