Sport

Tenis

ATP Miami: Kyrgios izbacio Karlovića

ATP Miami: Kyrgios izbacio Karlovića

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 4. kolo velikog ATP turnira u Miamiju, bolji od njega je u 3. kolu bio Australac Nick Kyrgios sa 6-4, 6-7 (3), 7-6 (2) nakon dva sata i 26 minuta igre

Bio je to treći međusobni dvoboj Karlovića i Kyrgiosa i treća pobjeda Australca.

Ključnom se pokazala dvostruka servis pogreška hrvatskog veterana na početku odlučujućeg "tie-breaka" kojom je Kyrgios stigao do vodstva od 2-0. Mladi Australac je potom kod svoje prednosti od 4-1 sjajno izravno poentirao iz reterna za 5-1 i lako riješio odlučujuću igru u svoju korist sa 7-2.

Oba igrača sigurno su držala svoj servis sve do 4-4 u prvom setu, a tada je Karlović zapao u krizu, nije mogao ubaciti prvi servis što je mladi Australac uspio materijalizirati i ostvariti, pokazat će se, jedini "break" u meču.

Kyrgios je imao čak sedam prilika u tri različita gema za oduzimanje servisa Karloviću u drugom setu, ali naš se veteran uspijevao spasiti. Kod 3-3 Karlović je bio suočen sa 0-40, ali je potom osvojio pet poena zaredom, a dvije od tri vezane "break-lopte" spasio je drugim servisom. Kod 4-4 i 5-5 Karlović je spašavao 15-40, no tada ga je izvrsno služio prvi servis u krucijalnim trenucima.

O pobjedniku drugog seta odlučivao je "tie-break" u kojemu je Karlović bio besprijekoran na svom servisu, dok je Kyrgios kod vodstva Karlovića 3-2 napravio dvostruku servis pogrešku, a na set-loptu našega igrača je promašio i volej.

Jedinu "break-loptu" u čitavom dvoboju Karlović je izborio u trećoj igri trećeg seta, no nije ju uspio realizirati, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break".

Ranije u ponedjeljak svoj nastup u Miamiju porazom u 3. kolu okončao je i Borna Ćorić, njega je nakon dva sata i 39 minuta igre svladao Francuz Adrian Mannarino sa 6-4, 2-6, 7-6 (3).


Reci što misliš!