Sport

Vatreni pred vratima zadarskih stanova

Svetko Ćustić: NK Zadar može organizirati utakmicu hrvatske reprezentacije!

Svetko Ćustić: NK Zadar može organizirati utakmicu hrvatske reprezentacije!
Mate Krezić

Izjava izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačića, kako želi Vatrene dovesti na zadarske Stanove već u lipnju, izazvala je puno skepse u javnosti po pitanju mogućnosti zadarskog trećeligaša da organizira jednu takvu utakmicu

Međutim, predsjednik uprave NK Zadar, Svetko Ćustić, uvjeren je kako Klub i stadion mogu već do lipnja ispuniti sve uvjete za organizaciju međunarodne utakmice i Vatrene uistinu dovesti na Stanove:

Postoji mogućnost za odigravanje prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije u Zadru i vjerujemo da će do toga i doći. NK Zadar ima snagu za organizaciju takve utakmice, ali samo uz podršku Grada i HNS-a, u koju ne sumnjam. Sretni smo i ponosni zbog mogućnosti takve utakmice jer to bi bilo prvi put u povijesti da reprezentacija igra u Zadru. Sve ćemo napraviti da se to ostvari, a pomoći će nam i naši Zadrani u reprezentaciji od kojih je i krenula ta inicijativa. Sad je sve na nama, da dogovorimo s HNS-om kako ćemo riješiti probleme koji su ispred nas po pitanju uvjeta na stadionu. Bez obzira na tu utakmicu, mi smo već počeli s radovima na Stanovima, a do tad moramo pripremiti travnjak da bude poput tepiha, po pitanju tribina ostaju samo detalji kao što su stolice na sjeveru, dok ćemo na mjesto nekadašnje zapadne tribine podići reklamne panoe.

Svetko Ćustić je u kontaktu s izbornikom Čačićem koji ga uvjerava kako ima punu podršku Saveza:

Kontakt postoji između izbornika i mene, a izbornik je vodio razgovore s vrhom Saveza i prenio mi kako imamo podršku kako od samog predsjednika, tako i od naših reprezentativaca - zaključio je.

Hrvatska reprezentacija 11. lipnja igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda, dok bi se eventualna utakmica na Stanovima odigrala u FIFA-inom terinu nekoliko dana prije tog teškog gostovanja.


Reci što misliš!