Sport

Nogometni klub Zadar

Pudar: Do kraja sezone moram analizirati momčad, a dogodine 'napasti' drugu ligu

Pudar: Do kraja sezone moram analizirati momčad, a dogodine 'napasti' drugu ligu
Mate Krezić

Jučer je u prostorijama NK Zadar po prvi put predstavljen novi trener zadarskog trećeligaša. Riječ je naravno o Ivanu Pudaru, treneru koji je ostavio dubok trag u hrvatskom nogometu

Pudar je u svojoj trenerskoj karijeri vodio sve kategorije Hajduka, te Omiš, Mosor, Uskok, Hrvatski dragovoljac, Solin, s kojim je triput izborio kvalifikacije za ulazak u 1. HNL, Šibenik, s kojim je iz druge lige došao do prve i četvrtog mjesta te nastupa u Europi, a posljednji klub bila mu je Segesta.

Svojevrsni starosjedioc u NK Zadar, prof. Bepo Bajlo, danas predsjednik Skupštine, izdvojio je zanimljiv detalj, a to je kako je još davne 2001. godine kontaktirao Pudara i ponudio mu trenersku klupu Zadra što nije bilo realizirano zbog trenerovih obveza prema tadašnjem poslodavcu, NK Solinu.

Pitanje koje se stoga nametnulo samo po sebi bilo je otkud želja za dolaskom u Zadar, i to sada kad je klub 'skliznuo' u treću ligu?

- Što me navelo na dolazak u Zadar? Čist obraz, jer ova nova garnitura ljudi želi vratiti NK Zadar tamo gdje mu je mjesto, bez ikakvih repova iz prošlosti. Poznato je koliko je velikih igrača poniklo iz ovog podneblja i koliko su oni spremni pomoći klubu. Moj posao je stvoriti igru i rezultat, a u politiku se ne diram. Stoga, dok budem imao rezultat, vjerujem da ću se zadržati.

Koji su kratkoročni i dugoročni planovi novom treneru?

- Do kraja ove sezone zadatak je dobro analizirati momčad i pripremiti je za sljedeću sezonu, znajući da je Hajduk II pobjegao bodovno i da ih ove sezone ne možemo dostići. Moramo promijeniti način rada, postati puno profesionalniji, jer za mene je Zadar i u trećoj ligi profesionalan klub. Dakle, do kraja ove sezone moramo stvoriti uvjete za 'juriš' prema Drugoj HNL dogodine.

Budući da se Pudar već dokazao kao stručnjak te je klubove koje je vodio uglavnom i dovodio do zacrtanih ciljeva, a često ih je i premašivao, ne sumnjamo kako će u Zadru napraviti pravi posao. Prva prilika je već u subotu kada u 16 sati na Stanovima gostuje Kamen.


Reci što misliš!