Sport

Nogometni mercato

Mourinho o kupnji Neymara: To je nemoguće, kao da želite provaliti u sef

Mourinho o kupnji Neymara: To je nemoguće, kao da želite provaliti u sef
Luka Stanzl/Pixsell

Trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, slikovito je brazilskim novinarima objasnio kako će kupiti ponajboljeg igrača Barcelone, Neymara

"Nemoguće. To je špekulacija. Uvijek nastojim biti objektivan i pragmatičan kada treniram neki klub i kada pred vodstvo tog kluba stavljam želje oko igračkih pojačanja. Tražiti Neymara je apsurdno", rekao je Portugalac i nastavio:

"Klub kao što je Barcelona ne može i neće izgubiti Neymara. Iako su pred Messijem još mnoge godine igranja, gotovo mu je 30 i Neymar će biti glavni igrač Barcelone u eri poslije Messija. Zato mislim da je pokušati kupiti Neymara kao pokušati provaliti u sef, nemoguće."

No da to i nije tako nemoguće, napisao je katalonski dnevnik Sport koji tvrdi da je United 'obećao' Barceloni platiti 200 milijuna eura za Neymara, a igraču spremni ponuditi 25 milijuna godišnje.

Neymar je u listopadu s Barcelonom potpisao novi petogodišnji ugovor, a navedena otkupna klauzal vrijedi ove godine. Iduće se penje na 222 milijuna, a za dvije godine na 250 milijuna eura.

Brazilac igra četvrtu sezonu na Camp Nou, a dosadašnji učinak mu je fantastičan: u 176 utakmica zabio je 99 golova, a asistirao je 76 puta, što znači da Neymar u gotovo svakoj utakmici ima prste u barem jednom golu Barce!

Goal.com/eZd


Reci što misliš!