Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Rakitić: Barceloni nije drago što igra protiv Juventusa

Rakitić: Barceloni nije drago što igra protiv Juventusa
AP

Hrvatski nogometni reprezentativci Ivan Rakitić i Mario Mandžukić nisu zadovoljni što će za osam dana međusobno odmjeriti snage u četvrtfinalu Lige prvaka, rekao je Rakitić u razgovoru za talijanske sportske novine Gazetta dello Sport

"Barcelona nije zadovoljna što će se suočiti s Juventusom, a Mandžukić mi je rekao da niti njima nije drago što moraju igrati protiv nas", rekao je 29-godišnji vezni igrač.

Torinska "Stara dama" za osam dana gostuje u Barceloni, a Rakitić je protiv njih zabio vodeći gol u finalu Lige prvaka 2015. u kojem je Barcelona slavila 3-1.

"Oni su prestižna momčad talijanskog nogometa. Nalaze se među pet ili deset najboljih ekipa na svijetu. Igrali smo protiv njih prije dvije godine pa znamo koliko su jaki", izjavio je Rakitić.

Demantirao je ranije napise medija kako on, Mandžukić i Juventusov Brazilac Dani Alves, bivši igrač Barcelone, imaju posebnu whatsapp grupu preko koje su komentirali njegov mogući odazak iz Barcelone.

"To nije točno. Ne postoji nikakva grupa s njima koja bi se zvala Juventus", naglasio je.

Hrvatski reprezentativac je produžio ugovor s Barcelonom za dvije godine do srpnja 2021., a na ljeto klupu napušta trener Luis Enrique koji je u klub došao kada i on 2014.

“Miran sam kao i ostali ovdje. Bile su ovo dvije i pol spektakularne godine s njim, gotovo perfektne. On me je htio u Barceloni i na tome ću mu zauvijek biti zahvalan. Razumijem njegovu odluku i umor jer se bavi svim detaljima ovdje. Barcelona mu je pod kožom", rekao je Rakitić.

Enrique je u utorak ponovio na novinskoj konferenciji kako zbog umora namjerava uzeti stanku od nogometa. Rakitić je u Španjolsku stigao u siječnju 2011. kada ga je iz njemačkog Schalkea doveo u Sevillu sportski direktor Ramon Rodriguez Vallejo. On je najavio odlazak iz Seville, a u srpnju bi mogao preuzeti mjesto sportskog direktora Rome.

"Ode li u Romu bit će to uspjeh za njih. Imati njega je kao da kupiš deset novih igrača, to je nesumnjivo nešto pozitivno", rekao je Rakitić.

Hrvatski nogometaš je u nedjelju zabio svoj šesti gol u 40. nastupu ove sezone za Barcelonu. U pobjedi od 4-1 u Granadi odigrao je 87. minuta.

"Moramo nastaviti ovako, bilo je bitno uhvatiti ritam nakon pauze zbog reprezentativnih obveza”, rekao je pak novinarima nakon utakmice u Granadi.

Barcelona u prvenstvu ima dva boda manje i utakmicu više od vječnog rivala Real Madrida.

"Moramo nastaviti pobjeđivati, još uvijek ima puno utakmica do kraja, vjerujemo u sebe," poručio je hrvatski veznjak.


Reci što misliš!