Sport

Treće poluvrijeme

Džanan Musa još jednom pokazao svoje pravo lice, ono koje je provociralo Tornado

Džanan Musa još jednom pokazao svoje pravo lice, ono koje je provociralo Tornado

Sjećate li se polufinale utakmice Krešinog kupa između Zadra i Cedevite te Tornadovog skandiranja Džananu Musi a potom i pražnjenja Tornadove tribine? Sjećate li se da smo tada pisali kako je sve zakuhao upravo Musa?

I dok smo na ovim stranicama tvrdili kako je Musa bio taj koji je prvi uputio otrovne strelice prema Tornadu i time navukao bijes zadarskih navijača, mnogi su nas pokušali uvjeriti u suprotno i priču okrenuti u korist BiH reprezentativca i svu krivnju svaliti na 'zadarski primitivizam'.

Međutim, Musa iz utakmice u utakmicu potvrđuje kako ima velikih problema s ponašanjem, te kako mu je neosporan košarkaški talent očigledno 'pojeo' ono kućnog odgoja što je imao. Sve je to dokazao u sinoćnjoj utakmici protiv Cibone kada je Musa, iznerviran jednom (ispravnom) odlukom suca, sočno opsovao (čitajte s usana!) igrača Cibone, Željka Šakića i s njime ušao u otvoreni sukob.

I dok će mu neki opet stati u obranu i reći kako se radi o osamnaestogodišnjem klincu kojem se takvi ispadi događaju u žaru borbe, rado ćemo vas podsjetiti kako su osamnaest godina svojedobno imali i neki veći talenti od Muse (recimo Šarić i Nurkić), ali si ovakve ispade u kontinuitetu, a niti povremeno, nisu dopuštali.

Ponovimo još jednom, Tornado je izabrao krivu parolu kojom se 'obratio' Musi, no on je definitivno taj koji je svojim ponašanjem i nedostatkom kulture sve zakuhao. A sinoć nam je samo dostavio novi dokazni materijal koji ide tome u prilog.

Da bi stvar bila još zanimljivija i poprimila malo ozbiljnije konture, spomenimo i kako se između dva navedena incidenta Džananu potrkao još jedan, kada je nakon poraza Cedevite kod Škrljeva domaće navijače nazvao seljacima, što dakako više govori o njegovoj nemoći i frustraciji nego o navijačima u Mavrincima.

A sada se samo od sebe nameće i jedno novo pitanje, a to je dokad će HKS tolerirati ovakvo ponašanje Džanana Muse i misli li ga zbog tog sankcionirati, onako kako to rade ozbiljne svjetske košarkaške organizacije? Živi bili pa vidili!


Reci što misliš!