Sport

Nogomet, Primera

U današnjem madridskom derbiju zaigrat će samo jedan Zadranin

U današnjem madridskom derbiju zaigrat će samo jedan Zadranin
realmadrid.com

Danas u 16:15 na kultnom stadionu Santiago Bernabeu snage će odmjeriti dvoje ljutih gradskih rivala, Real i Atletico iz Madrida

Drugi je to ovogodišnji madridski derbi u sklopu španjolske Primere i isto tako drugi u kojem će nastupiti samo jedan Zadranin. U prvoj utakmici odigranoj 19. studenog prošle godine Real je upisao gostujuću pobjedu 3-0, a vrlo je dobar nastup zabilježio Luka Modrić, dok se Šime Vrsaljko još uvijek borio za mjesto u udarnoj postavi momčadi koju s klupe vodi Diego Simeone.

Nažalost, Vrsaljko će biti primoran propustiti i današnji derbi unatoč tome što se izborio za svoju poziciju. Ovom prilikom ozljeda koljena je ta koja ga je udaljila s travnjaka, a ne odluka trenera. Iako se zadarski desni bek vratio treninzima, još uvijek nije u potpunosti spreman za nastup pa će na njegovom mjestu zaigrati iskusni Juanfran.

S druge strane, gotovo je sigurno kako ćemo u početnom sastavu Reala vidjeti Luku Modrića. Iako trenutno ne igra u najboljoj formi, a na Zinedinea Zidanea mediji i navijači vrše pritisak da ga udalji iz početne postave, trener je čvrsto stao uz svog pouzdanog veznjaka i nije dopustio da se medijska hajka na Zadranina nastavi.

Uoči gradskog derbija, Real se nalazi na prvom mjestu ljestvice s dva boda više i utakmicom manje od drugoplasirane Barcelone, dok Atletico drži treće mjesto i u slučaju poraza će se po svemu sudeći oprostiti od utrke za naslovom.

Očekivani sastavi:

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Savić, Godin, Filipe; Koke, Saul, Gabi, Carrasco; Torres, Griezmann.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reci što misliš!