Sport

FC Barcelona

Messi želi njegov odlazak, ali statistika ne laže: Andre Gomes je novi Xavi!

Messi želi njegov odlazak, ali statistika ne laže: Andre Gomes je novi Xavi!
Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema nedavnim navodima iz Španjolske, Messi želi da Barcelona proda Andre Gomesa već ovog ljeta, a nije prošla ni godina otkako ga su Katalonci doveli iz Valencije za 35 milijuna eura

A čini se da veliki Argentinac ili ne cijeni ili ne razumije podcijenjenog Gomesa. Messi, kao i većina, misli da jedan gol i dvije asistencije u 37 nastupa nisu dovoljni za igrača koji bi Barcelonu uz sve dodatne bonuse mogao koštati čak 70 milijuna eura.

Međutim, statistika govori drugačije. Čini se kako je Gomes Barceloninim nastupima u Ligi prvaka doprinio samo promašenim prilikama, no statistički gledano, Gomes je najbolji veznjak Lige prvaka!

Andre Gomes ima najviše točnih dodavanja  (94.57%) od svih igrača na njegovoj poziciji koji su odigrali barem šest utakmica u Ligi prvaka. Tu je iza sebe ostavio Thiaga Alcantaru (92.61%), Tonija Kroosa (91.43%), Marca Verattija (89.53%) i suigrača Busquetsa (91.47%).

Vjerojatno sada svi misle (uključujući i Messija) kako nije problem dodavati loptu na stranu talentiranijim suigračima, no to nije točno.

Portugalac se nalazi na vrhu i kada je riječ o točnim dodavanjima na suparničkoj polovici sa 93.85% i dodavanjima u zadnju trećinu terena (91.75%). Čini se da Barcelona ima novog Xavija i vrijeme je da Messi i svijet to prihvate.

Izgleda da je njegov talent neupitan, a jedino što mu nedostaje su - golovi i asistencije...

Goal.com/eZd


Reci što misliš!