Sport

Nogomet, Europa liga

Mourinho se obrušio na svoje "nespretne" napadače

Mourinho se obrušio na svoje
manutd.com

Nakon još jednog posrtaja njegove momčadi i mršavog remija (1-1) na gostovanju protiv belgijskog Anderlechta u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je krivce za loš rezultat pronašao u svojim napadačima za koje Portugalac kaže da "su nespretni i donose loše odluke"

"Da sam ja obrambeni igrač Manchester Uniteda bio bih vrlo ljut na napadače. Oni su obavili svoj posao, a oni koji su ga trebali dovršiti to nisu učinili", izjavio je Mourinho nakon utakmice u Bruxellesu.

Manchester je u 36. minuti poveo pogotkom Mkhitaryana i držao prednost do 86. minute kad je Dendoncker svladao Romera za konačnih 1-1.

"Rezultat je trebao biti mnogo bolji, a za to što nije, možemo kriviti samo sebe. Zaustavili smo kontranapade našim nespretnim odlukama, nespretnim baratanjem loptom", naglasio je Mourinho.

Utakmica u Bruxellesu tek je još jedan od ovosezonskih primjera dvoboja u kojem je United ostao bez pobjede. Manchesteru je Europa liga jedna od mogućih ulaznica za Ligu prvaka u sljedećoj sezoni. U Premier ligi su peti sa 57 bodova i rekordi sa 12 neodlučenih ishoda u 30 dosada odigranih utakmica. Usporedbe radi, vodeći Chelsea koji ima 18 bodova više od Man. Uniteda samo je tri puta osvojio samo bod, a ostvario 24 pobjede, devet više od Mourinhove momačadi. 

"Nisu u pitanju samo promašene prilike. Tu se radi i o poluprilikama, situacijama u kojima imamo prostora i vremena, ali nema pravih odluka. To nam se događa cijele sezone - imamo prilike, a ne postižemo golove", zaključio je Mourinho.

Od prvih sedam momčadi u Premier ligi Manchester United je uvjerljivo najnefikasniji sa 46 pogodaka. Prvi sljedeći je Everton sa 57, a svi ostali su postigli 60 ili više golova. Zlatan Ibrahimović je sa 17 ligaških golova i 28 u svim natjecanjima, uvjerljivo najbolji strijelac kluba, a još su samo Mkhitaryan i Mata postigli dvoznamenkast broj pogodaka.


Reci što misliš!