Sport

Premiership 2016/17

Mourinho srušio Chelsea i vratio napetost u prvenstvo

Mourinho srušio Chelsea i vratio napetost u prvenstvo
premierleague.com

Manchester United je u derbiju 33. kola Premier lige na Old Traffordu pobijedio Chelsea s 2:0. Prva je to pobjeda crvenih vragova protiv plavaca na domaćem terenu još od rujna 2011. godine

I dok je Jose Mourinho iznenadio početnim sastavom u kojemu se nisu našli Zlatan Ibrahimović i Henrikh Mkhitaryan, Antonio Conte je ostao bez Thibauta Courtoisa i Marcosa Alonsa. I dok je vratar Chelseaja otpao nekoliko sati uoči utakmice, Alonso se ozlijedio na zagrijavanju i umjesto njega je u prvi sastav ušao Kurt Zouma.

Na golu Chelseaja je bio Asmir Begović.

Old Trafford se veselio već u sedmoj minuti igre jer je Marcus Rashford doveo crvene vragove u vodstvo. Ander Herrera je rukom presjekao jedno Matićevo dodavanje, okrenuo je napad za United i dugom loptom poslužio Rashforda koji je pogodio mrežu. Velika je to pogreška suca Roberta Madleya.

Opasno je zaprijetio United ponovno u 16. minuti Ashley Young je na lijevoj strani kaznenog prostora napravio probleme Chelseajevoj obrani, ubacio je prizemnu loptu u sredinu, ali je na nju zakasnio Marcus Rashford i lopta je otišla pokraj vratnice.

Rashford je u 24. minuti opasno ubacio s desne strane, ali je Begović skinuo loptu u posljednji trenutak ispred Lingarda.

Chelsea je mogao poluvrijeme završiti bez ijednog pokušaja, ali statistiku je 'spasio' Diego Costa pokušajem iz daljine, a lopta je otišla pokraj lijeve vratnice.

I odmah po povratku s poluvremena United je zadao još jedan udarac plavcima. Zbunjena Chelseajeva obrana nije uspjela izbaciti loptu, a ona se na kraju našla na nozi Andera Herrere koji je pucao s ruba kaznenog prostora. Lopta se na putu do gola odbila od Zoume, prevarila Begovića i sretno završila u mreži.

Zaprijetili su crveni vragovi ponovno u 69. minuti preko Rashforda koji je išetao Davida Luiza, ali je jako dobar udarac zaustavio Begović.

Chelsea je nakon toga preuzeo inicijativu, pokušavao je organizirati napade, ali sve je to bilo bezopasno i bez ijedne konkretne prilike. Zadnjih sedam minuta na terenu je proveo i Zlatan Ibrahimović, a zaigrao je umjesto Marcusa Rashforda koji je odlično iskoristio svoje mjesto u prvoj momčadi.

Goal.com/eZd

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!