Sport

Kraj jedne ere

Terry nakon 22 godine napušta Chelsea

Terry nakon 22 godine napušta Chelsea

Vodeća momčad Premierlige, Chelsea, objavila je danas na svojim službenim stranicama kako će John Terry na kraju ove sezone napustiti klub

Bivši engleski reprezentativac cijelu je svoju karijeru proveo u Chelseaju u kojeg je stigao 1995. godine u mlađe uzraste. Nakon 22 godine vjerne službe u kojoj je upisao 713 nastupa, od toga čak 578 kao kapetan, 36-godišnjak će karijeru nastaviti u nekom novom klubu.

Terry će na Stamford Bridgeu zasigurno ostati zapamćen kao legenda: s klubom je osvojio četiri Premier lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, Europsku ligu i Ligu prvaka.

Ove sezone upisao je tek pet nastupa pod Conteovim vodstvom te je odlučio kako je vrijeme da karijeru nastavi negdje drugdje.

"Nakon 22 godine u klubu imam toliko toga za reći i toliko ljudi za zahvaliti. Od trenera, suigrača, osoblja kluba i navijača koji su mi pružali podršku sve ove godine. Uvijek sam razmišljao da klub moram napustiti u pravo vrijeme i na pravi način te osjećam da je kraj ove sezone najbolje vrijeme i za mene i za klub", rekao je Terry za službene stranice kluba i dodao:

"Mislim da još uvijek mogu pružiti mnogo toga na terenu, a svjestan sam da će mi prilike ovdje biti ograničene. "

Terry je samo jedan od pet obrambenih igrača koji su dobili prestižnu nagradu za igrača godine (2004./2005.) te je četiri puta bio član najbolje momčadi godine, posljednji put u sezoni 2014./2015.


Reci što misliš!