Sport

"Pričekajmo rezultate testiranja"

UEFA ne planira skoro uvođenje pomoćnog video-suca

UEFA ne planira skoro uvođenje pomoćnog video-suca
EPA/KIMIMASA MAYAMA/Hina

Unatoč mnogobrojnim kontroverznim sudačkim odlukama tijekom ovogodišnjih utakmica nogometne Lige prvaka, Europski nogometni savez (UEFA) ne planira skoro uvođenje pomoćnog video-suca u elitno klupsko natjecanje, izjavio je u srijedu glasnogovornik UEFA-e Pedro Pinto

Pitanje uvođenja video tehnologije kao pomoćnog sredstva koje bi olakšalo sucima donošenje odluka u dvojbenim situacijama, ponovno je aktualizirano nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, koja je u utorak odigrana u Madridu, a u kojoj je Real svladao Bayern sa 4-2 u produžetku i tako izborio mjesto u polufinalu.

Nakon utakmice vodstvo i igrači Bayerna bili su ogorčeni odlukama mađarskog suca Viktora Kassaija i njegovih pomoćnika. Prema viđenju Bavaraca Kassai je u 84. minuti neopravdano pokazao drugi žuti karton Arturu Vidalu, a u produžetku priznao dva pogotka Cristiana Ronalda postignuta iz zaleđa.

"UEFA stalno traži načine kako unaprijediti utakmice pod njezinom ingerencijom pa su tako vođene brojne diskusije prije nego što je za Euro 2016 i Ligu prvaka uvedena tehnologija za procjenu je li postignut pogodak. Što se pomoćnih video-sudaca tiče, u tijeku su testiranja. Pričekajmo rezultate pa ćemo vidjeti hoće li ili kako će sustav funkcionirati, a da pritom ne bude narušen tijek igre", izjavio je Pinto.


Reci što misliš!