Sport

Nogomet, Euro U17

Bašić odabrao 24 igrača za pripreme za Euro U17

Bašić odabrao 24 igrača za pripreme za Euro U17
HNS

Izbornik hrvatske U17 reprezentacije Dario Bašić odabrao je 24 igrača za pripreme za UEFA U17 Europsko prvenstvo koje će od 3. do 19. svibnja biti održano u Hrvatskoj

Reprezentacija se okuplja danas u Zagrebu odakle će krenuti za Medulin gdje će se pripremati za Euro do početka prvenstva. U prvom krugu Hrvatska će biti smještena u Opatiji, kao i ostalih sedam reprezentacija iz skupina A i C koje igraju u centru 'Rijeka'. Skupine B i D igrat će u centru 'Zagreb', na stadionima u Velikoj Gorici, Zaprešiću, Lučkom i Sesvetama. Završnica prvenstva igra se u centru 'Zagreb', a finale je na rasporedu 19. svibnja u Varaždinu.

Izbornik Bašić pozvao je 24 nogometaša na pripreme, a uoči Prvenstva skratit će popis na konačnih 18 igrača koliko ih može biti prijavljeno za natjecanje.

Na popisu izbornika Bašića se nalaze:

Dominik Kotarski (Dinamo), Tin Hrvoj (Dinamo), David Čolina (Dinamo), Ivan Nekić (Rijeka), Stipe Radić (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Marko Hanuljak (Hypo Limač), Michele Šego (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Vice Baždarić (Hajduk), Juraj Ljubić (Dinamo), Jurica Bajić (Hajduk), Josip Mitrović (Rijeka), Mateo Leš (Dinamo), Lovro Pedić (Hypo Limač), Jurica Pršir (Dinamo), Marko Martinović (Benfica), Leon Kreković (Hajduk), Roko Baturina (Split), Ivijan Svržnjak (Slaven Belupo), Ivor Pandur (Rijeka) i Filip Hlevnjak (Slaven Belupo).

Uz izbornika Bašića, u stožeru reprezentacije su treneri Petar Krpan i Ivan Prelec, trener vratara Sandro Žufić, kondicijski trener Davor Lješević, tajnik Hrvoje Kulušić i ekonom Livijo Cvrk. Tijekom priprema liječnik će biti dr. Želimir Orkić, a fizioterapeuti Josip Jurić i Toni Grkinić, dok će za vrijeme Eura liječnik biti dr. Marko Babić, a fizioterapeuti Nenad Krošnjar i Goran Beloglavec.

Hrvatska otvara Euro utakmicom protiv Italije 3. svibnja u 17:45 sati na stadionu HNK Rijeka, a na istom mjestu igra i u drugom kolu protiv Turske 6. svibnja u 13:15 sati. Mladi Vatreni natjecanje po skupini završavaju susretom protiv Španjolske 9. svibnja u 12:00 sati u Kostreni.


Reci što misliš!