Sport

Nogomet, Liga prvaka

Enrique: Ako postignemo prvi gol, drugi i treći će doći sami od sebe

Enrique: Ako postignemo prvi gol, drugi i treći će doći sami od sebe
AP

Još je jedno čudo potrebno Barceloni da prođe među četiri najbolja u Ligi prvaka. Trener katalonske momčadi Luis Enrique uvjeren je kako je njegova momčad sposobna za još jednu čarobnu večer na Camp Nou

Iako su izgubili s 3:0 u prvoj utakmici Luis Enrique smatra kako je time barem smanjen pritisak na njegovu momčad uoči večerašnjeg uzvratnog dvoboja na Camp Nou. Kataloncima je potrebno još jedno čudo.

"Počinjemo od toga da je ovo eliminacijska utakmica. Rezultat znači da nemamo što izgubiti, oslobođeni smo svakog pritiska i Juventus praktički već ima osigurano polufinale. Oni moraju odlučiti hoće li napasti ili se braniti. Nama preostaje jedino napad i kada se opustimo, morat ćemo napasti. Vidjet ćemo, ne znam što će Juventus napraviti, ali mi ćemo igrati svoju igru."

Na pitanje mogu li izvesti još jedan čudesan preokret trener Barcelone je odgovorio: 

"Naravno da možemo i ne samo to. Ovog je puta ipak malo jednostavnije. Siguran sam ako postignem prvi gol na Camp Nou, drugi i treći će doći sami od sebe."

Unatoč svemu, siguran je kako će Juventus postići barem jedan pogodak što bi značilo da će njegova momčadi morati zabiti pet.

"Trebamo imati u vidu kako će oni imati prilike i kako bi mogli postići pogodak. Onda ćemo morati zabiti pet. Ne moramo igrati perfektnu utakmicu, moramo samo biti učinkoviti, stvarati šanse i zabijati pogotke. Moramo ograničiti sjajnu momčad kao što je Juventus i pokazati naše vrline. Ako to budemo napravili imat ćemo još jednu čarobnu večer", zaključio je Enrique.


Reci što misliš!