Sport

Košarka, A1 Liga

Bliži se završnica A1 Lige: Cibona slavila u dramatičnoj završnici na Baldekinu, Cedevita uvjerljiva u Sinju

Bliži se završnica A1 Lige: Cibona slavila u dramatičnoj završnici na Baldekinu, Cedevita uvjerljiva u Sinju
Marko Lukunić/PIXSELL

Košarkaši Cibone upisali su pobjedu u pretposljednjem kolu A-1 muške lige protiv Šibenika rezultatom 67:69

Šibenik bolje otvara utakmicu i radi seriju 5-0, no iako su igrači trenera Anzulovića imali bolje otvaranje Cibona se polako rezultatski približavala i do kraja četvrtine imala tri koša zaostatka (21:18).

U drugoj četvrtini Cibona kreće s puno boljom igrom. Izgledali su igrači Damira Mulaomerovića moćnije na terenu i došli do +11 s čim su i otišli na veliki odmor (30:41).

Iako je Cibona ušla u treću dionicu sa zavidnom prednošću koju je trebalo održavati, Šibenčani pred ispunjanim Baldekinom to nisu dopustili i do konca treće četvrtine izjednačavaju na 47:47.

U posljednju dionicu Cibona ulazi s minimalnom prednošću (55:57), no tada sjajan posao odrađuje mladi Badžim koji smanjuje zaostatak Šibenika na samo pola koša zaostatka. Na nešto manje od sedam sekundi do kraja, kod rezultata 65:67, Šibenik odrađuje odličnu obranu, uzima loptu Ciboni i pogađa za izjednačenje. Kod 1.7 sekundi do kraja trener Cibone Damir Mulaomerović poziva timeout i Cibona preko Žorića, odnosno Rozićeva koša stiže do pobjede na Baldekinu i prekida pobjednički niz Šibeniika.

Utakmicu je s tribina pratio i hrvatski reprezentativac Dario Šarić kao i izbornik seniorske reprezentacije Aleksandar Petrović.

Najbolji u redovima Cibone bili su Šakić sa 15 poena te Rozić sa 14. Kod Šibenika je Siriščević ubacio 15 poena, Halilović 14 te Badžim 11.

Cedevita je u gostima pobijedila Alkar sa 83:63. Momčad Cedevite konstantno je držala vodstvo od sredine prve četvrtine.

Cedevita je prvu četvrtinu zaključila serijom 10:0 i u drugu dionicu ušla s vodstvom 22:12. Prvo poluvrijeme završeno je s vodstvom Zagrepčana 39:29, a Musa i John Shurna u prvoj su minuti treće četvrtine prednost Cedevite povećali na 44:29.

Kada je Alkar preko Martina Bilandžića, Hrvoje Vučića i Nikole Gaurine napravio seriju 7-0 i na 1:05 min. do isteka treće četvrtine prišli na zaostatak 48:54, trener Cedevite Veljko Mršić morao je pozvati timeout, a dogovor je urodio plodom jer su Zagrepčani treću četvrtinu završili serijom 7-1 i nakon 30 minuta igre vodili su sa 61:49.

U preostalom vremenu pobjeda Cedevite nijednom nije došla u pitanje.

Cedevita je u utakmici protiv Alkara ostala bez još jednog igrača uoči playoffa. Luka Babić je obnovio ozljedu koljena. Do daljnjeg neće biti na parketu, a o koliko će otprilike izbivati vidjet će se tek u četvrtak.

Najbolji u redovima Cedevite bili su Musa sa 23 poena i tri skoka, Shurna sa 12 poena, pet skokova i dvije asistencije, Filip Krušlin sa 11 poena, sedam skokova i tri asistencije. U dresu Alkara Vučić je utakmicu završio sa 17 poena i dvije asistencije, a Josip Boban ubilježio je 12 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!